Eskişehir Saadet Partisi Kadın Gençlik Kolları tarafından "Söyleşi Zamanı" programında "Türkiye'de Dış Politika" konulu söyleşi üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Program, araştırmacı yazar Habibe Alpay Aydın'ın moderatörlüğünde yürütüldü.

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanlığında düzenlenen söyleşide egemen güçlerin stratejileri, Türkiye'nin çevresinde yaşanan karışıklıklar ve Türkiye'nin içinde bulunduğu durum analiz edildi. Programda, dış politikada başarılı olabilmek için önce içteki politikaya bakılması gerektiğine vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı:

"Ekonomi ve savunma sanayii büyük önem taşımaktadır. Bunun yanında dışa bağımlı hale geldiğimiz tarım ve hayvancılıkta oldukça önemlidir. Olayları kavrayabilmek için doğru yerden bakmak gerekir. Bunun için de siyonizmi bilmek ve milli bir bakış açısıyla olayları değerlendirmek icap eder.

 Adalet mülkün temelidir. Bu nedenle adaletin tesisi, insan haklarına saygının ve özgürlüklerin teminat altına alınması büyük önem arz etmektedir."

 Söyleşi şu ifadelerle son buldu: "Günümüzde milli değerlerimize dönme ihtiyacı hissedilmektedir. Dünyanın huzuru için çatışmanın değil, diyaloğun esas alınması gerekir. Uluslararası ilişkilerde çifte standart değil, adaletin esas alınması elzemdir. Sömürü yerine adil paylaşım ve mazlum coğrafyalar için işbirliğinin esas alınması, insanlığın mutluluğu için insan hakları ve özgürlüklerin tüm dünyaya yayılması gerekir."

Söyleşi Zamanı programı farklı konularla ve konusunda ehil konuklarla devam edecek.

Editör: TE Bilişim