Mevcut siyasi iktidarın uygulamalarına değinen Saadet Parti Gençlik Kolları il sekreteri Sercan Gözegir, Türkiye’nin borç batağına sürüklendiğini söyledi.

Trabzon Maçka İlçesi’ndeki şehit edilen başçavuş Ferhat Gedik ve genç Eren Bülbül’e Allah’tan rahbet ve yakınlarına sabır dileyen Gözegir “Ülkemiz suni tartışmalar ve polemik siyasetinden bir türlü gerçek gündemine dönemiyor. Gerçek gündemimiz çöken ekonomidir. İşsizlik gerçeğidir. Artık sürdürülmeyen iç ve dış borçtur.Üreten değil tüketen ekonomi modelidir.Ülkemiz bir an önce gerçek gündemine dönmelidir.Bitirilen tarım,yok edilen hayvancılık,yapılan yanlış yatırımlar ver yürütülen yanlış politikalar gerçek gündemimizdir.Bütün bu yanlış politikalara rağmen herhangi bir önlem almak yerine daha da batıyoruz.Bunu ifade ederken içimiz kan ağlıyor.Umarım biz haksız çıkarız ve milletimiz ile bütün insanlık kazançlı çıkar “diye konuştu.

Açıklanan rekortmen  listesinde Kurumlar Vergisi’nde ilk 10 sıralamanın 8’inde banka olduğunu bunun da rant ekonomisi olduğunun göstergesi olarak yorumlayan Gözegir şunları söyledi:

“Osmanlı çökerken de en çok kazanan Galata bankerleriydi. Tıpkı tarımda olduğu gibi sağlıkta da çok yanlış yatırımlar yapılıyor. Türkiye’nin dört bir yanına şehir hastaneleri kuruluyor. Devlet tıpkı köprülerde olduğu gibi, bu hastanelerde de yüzde 70 doluluk garantisi veriyor. Yani 70 doluluk sağlanamadığı zaman aradaki fark milletin cebinden çıkacak. Aynen yapılan yol, köprü ve havaalanları gibi…”

Editör: TE Bilişim