Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyon Milletvekili Gültekin Uysal, bir dizi ziyaret için dün Eskişehir’e geldi.

Partilerinin Pazar toplantısında ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulunan Genel Başkan Gültekin Uysal, ülkenin sürekli yüksek gerilim hattında olduğunu vurguladı.

16 Nisan referandumundan sonra bütün yetkilerin tek bir kişinin üzerinde toplandığının altını çizen Uysal,

“Kritik dönemeçleri bitmeyen bir ülkenin yüksek gerilim hattında sürekli olarak tartıştığı, konuştuğu ama çözemediği pek çok yapısal meselelerinden başlayarak siyasetin gündemini teşkil eden, vatandaşımızın yaşam şartlarını etkileyen pek çok önemli meseleleri var. Çözüm üretecek mekanizmanın da siyaset olduğunun bilinci içerisindeyiz ama Türkiye’deki kurulu mekanizmanın özellikle de 16 Nisan referandumuyla beraber bir kişinin şahsında, bir kişinin nefsinde tüm kuvvetleri toparlayarak, toplayarak kayıtsız ve şartsız o kişinin yetkilerini arttırarak, hiçbir denetim mekanizmaları kurmadan bu problemleri çözebileceğini milletimize teklif ettiler. Bütün çabalarımıza, bütün aleyhteki düşüncelerimize rağmen Türkiye iklimi maalesef bu manada geniş kitleleri ikna etmemize müsaade etmedi” dedi.

Krizi hepimiz hissediyoruz

Ekonomik krizin toplumun bütün kesimini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Uysal, “Bugün fiilen kurulmuş keyfi bir rejimin tabi çıktısı olarak çift haneli işsizlik rakamları, çift haneli enflasyon rakamları, çift haneli faiz oranları sade vatandaşımızdan, emeklimizden, çiftçimizden, küçük orta ölçekli işletme sahiplerine, büyük sanayicimize velhasıl bütün toplum kesimlerini etkilediğini daha derinden yaşayarak, her geçen gün artan bir ivmeyle beraber hepimiz de hissediyoruz. Bütün bu şartlarda Türkiye’nin özellikle değişen dış konjektörü, Türkiye’yi bambaşka tercihler yapmaya, bulunduğu coğrafya içerisinde ölçeğini kendisini yeniden sahip olduğu kudret kapasitesini göz önüne alarak yeniden kodlamak mecburiyetinin doğduğu gerçeği de siyasetin önündeki en önemli gündemdir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Uysal, bir süre basına kapalı bir şekilde partililerle görüştü.

      

Editör: TE Bilişim