İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, iktidara seslenerek, “Türk Devletini refah ve mutluluk cenneti haline getirmek için tüm siyasi parti liderlerini ortak bir masada toplamalısınız” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, yaklaşık 20 yıldır siyasette incelik, kibarlık ve duyarlılığın dışlandığını ve ben merkezci kibirli bir dil ile tevazudan kopulduğunu ifade etti. Gittikçe artan dozda kırıcı, bölücü, ötekileştirici, ayrımcı ve kutuplaştırıcı dilin siyasete hakim olduğunu belirten Ektaş, “Siyaset;  bozuk dil, kinci söylem, intikamcı tutumlarla katlanılamaz hale gelmiştir. Ne yazık ki bazı siyasetçilerimiz ve onların kadrolu ekran sesleri siyaset yoluyla hizmet etmeyi amaçlar gibi değil, savaşa girer gibi davranıyorlar! Konuşmuyorlar, bağır bağır bağırıyorlar.Ekonomiden eğitime, kültürden dış politikaya kadar tüm alanlarda istendik sonuçlar yaratamayan siyasetlerini, politikalarını eleştirip yapıcı öneriler getirenleri hain, dış mihrakların işbirlikçisi, terörist ilan ederek hain yaratma kültürü üzerinden muhalefeti susturmaya ve değersizleştirmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Toplumsal enerjimizi kavgalarda israf ediyoruz!

Diline egemen olamayan siyasetin, toplumsal yıkıma neden olduğunu dile getiren Başkan Ektaş, şöyle konuştu: “Bozulan üslubu düzeltmek, siyasetin ciddiyetini korumak her şeye karşın son yıllarda hükümet edenlerin işlevidir. Oysa bizde siyaset dilini ülkeyi yönetenler bozmaktadır. Yunus Emre ‘Söz ola kese savaşı söz ola bitire başı, Söz ola ağılı aşı bal ile yağ ede bir söz”,  Yusuf Has Hacib ise “Sözün faydası büyüktür, söz yerinde kullanılırsa kulu yükseltir, söz doğru söylenirse faydası çoktur; eğri söz daima çirkindir’ diyerek dilin önemini vurgulamışlardır.”

İktidar sahiplerine ve onların ekran seslerine seslenen İyi Parti İL Başkanı Mehmet Ektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefeti hain ilan edip sorunların üzerine örtmek yerine, elbirliğiyle işsizliğe nasıl çözüm üretiriz arayışında olmalısınız. Eleştiri sahiplerini hedef göstermek yerine, çözüm önerilerinizi getirin, tartışıp değerlendirelim demelisiniz. Asılsız iftiralarla değersizleştirmeye çalıştığınız vatanseverleri bir araya toplayıp milli geliri arttırmaya, gelişmiş ilk 10 ekonomi arasına girmeye odaklanmalısınız. Temsilcilerine illet, zillet, alçak diyerek halkın %50’sine hakaret etmek yerine gelin birlikte eğitime çözüm üretelim demelisiniz. Türk Devletini refah ve mutluluk cenneti haline getirmek için ortak akılla ülkeyi yönetmeyi hedeflemeli, bunun için Türk Milletini temsil eden tüm siyasi parti liderlerini ortak bir masada toplamalısınız. Bu masaya biz Memleket Masası diyoruz. İYİ Parti kurulduğu günden itibaren sevgi ve saygı diliyle siyaset yapmayı kendine ana ilke edinmiş, parti tüzüğünde ve eğitim çalışmalarında bu hususu özellikle vurgulamıştır. Siyasetin dilini değiştirmek, tüm siyasetçilerin öncelikli görev ve sorumluluğu haline gelmiştir. Milletimizin hepimizden beklediği öncelikle budur. Sizleri siyaset dilinizi düzeltmeye davet ediyoruz.”      

Editör: TE Bilişim