Emek Partisi İl Başkanı İbrahim Akgün IŞID’in Kobane’ye yönelik saldırılarının devam ettiği zamanda hükümetin ve ‘koalisyon güçlerinin takındığı tutumun utanç verici olduğunu söyledi.

Türkiye’de yaşanan olayları da değinen Akgün, “IŞID Kobane’ye saldırıyor, Türkiye hükümeti de dört bir yanda alanlara çıkarak ‘Kobane’ye saldırmayan’ diyenlere saldırıyor. Bu saldırıları yapan ‘sivil’ kişilerin yüzleri açıktır, ellerindeki tüfek, pala, bıçak satır… vb. araçları da hiç saklamadan serbestçe sallamakta, katlettikleri insanların cesetlerini legal internet sitelerinden yayımlamaktadırlar” dedi.

“Bu kişilerin kimler olduğunu, hangi siyasi görüşten yana olduklarını, bunları kimin evlerinden, kahvelerinden çıkıp yönlendirildiği de yereldeki emniyet güçleri, hatta sıradan bu olayların dışındaki vatandaşlar tarafından bile bilinmektedir. Ki, bu saldırgan guruplar ‘karşıt guruplar’ olarak gösterilmektedir” diyen Emek Partisi İl başkanı İbrahim Akgün şunları söyledi:

“Ortada aslında ne bir kastedilen anlamda kimliği, kişiliği bilinmeyen bir ‘karanlık el’ ne de ‘karşıt gruplar’ vardır. ‘Karanlık el’, ‘karşıt gruplar’ edebiyatı yapanlar aslında ortamı karartmak isteyenler, bilerek ya da bilmeyerek gerçeklerin üstünü örtmek isteyenlerdir. Bu karşıt gruplar diye ifade edilen ‘karanlık el’i Maraş, Çorum, Sivas katliamlarından 90’larda bölgedeki sayısız faili meçhul cinayet ve suikastlardan biliyoruz. Son dört günden beri Hizbullah ve ülkücü gruplar şahsında kontragerillayı sokağa salarak kitleleri terörize edenler, sadece taleplerini haykıran kitlelere silahlı saldıranları durdurmak, saldırganlardan hesap sormaya yönelik önlemler almak yerine provokatif kışkırtmalara kapılarak etrafı kırıp döken kişileri bahane ederek taleplerini haykırmak için sokağa çıkanları baskı altına almayı amaçlamaktadır.”

Editör: TE Bilişim