CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Kristal-İş (Cam, Çimento, Seramik ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası) Eskişehir Şubesi üyelerinin sabah kahvaltısına konuk oldu. İşçilerle sohbet eden Çakırözer, referandum hukuksuzluğunu değerlendirdi, işçilerin sıkıntı ve taleplerini dinledi.
Gece vardiyasından dönen Paşabahçe işçilerinin çoğunlukta olduğu kahvaltı sofrasında konuşan Çakırözer, “Öncelikle sandığa giderek oylarını kullanan tüm emekçi kardeşlerime teşekkür ederim. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki Anayasada öngörülen kurallara göre bir halk oylaması yapılmadı. Oylama devam ederken YSK’nın aldığı karar referanduma gölge düşürdü, referandumu tartışmalı hale getirdi. Bizler milyonlarca yurttaşın hayırları için, şaibeli referandumun iptalini istedik. Ancak YSK’ya yaptığımız iptal başvuruları reddedildi. Ülkemizin geleceği, emekçilerimizin, emeklilerimizin hakları için ‘referandum hukuksuzluğu’ ortadan kalkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hak ve hukuk arayışımız Anayasa Mahkemesi’ne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar uzanacak. Hayır’larımızın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.
EMEKÇİLERİN SORUNLARINI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
Şube Başkanı Erdal Akyazı ve işçilerden sıkıntı ve talepleri de dinleyen Çakırözer, “ Ülkesi için üreten, çalışan emekçi kardeşlerimizin hangi koşullar altında çalıştıklarını, emek ve mücadele verdiklerini biliyorum. Ağır çalışma koşulları,  gasp edilmek istenen kıdem tazminatı, engellenen grev hakkı, kiralık işçilik, iş güvencesi… Emekçi sınıfımızın çözüm bekleyen milyonlarca sorunları var. Hep birlikte vereceğimiz mücadele ile sorunların çözüm yollarını birlikte üreteceğiz ve üstesinden geleceğiz” dedi.
İşçilerin talep ve sıkıntılarını Ankara’da Meclis gündeminde tutacağını ve sorunların çözümü için mücadele vereceğini söyleyen Çakırözer, davet ve samimi konukseverlik için Şube Başkanı Erdal Akyazı ve sendika üyelerine teşekkür etti.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim