MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, 2020 Bütçe görüşmeleri üzerine TBMM’de yaptığı konuşmada ABD Senatosunun 1915 olayları ile ilgili kararına sert tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, TBMM Genel Kurulunda, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanun Teklifi görüşmeleri kapsamında Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu ve Helal Akreditasyon Kurumu Bütçeleri üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldı.

Milliyetçi Hareket Partisinin, “Türk devleti ve necip Türk milleti lehine olan bütün faydalı gelişmeleri mutlak bir şekilde” desteklediğini ifade eden MHP’li Sazak, ülkemizin tarihindeki en büyük ekonomik saldırılarla da mücadele etmek zorunda kaldığını vurguladı.

Konuşmasında ABD Senatosunun sözde Ermeni iddialarına ilişkin tasarının siyasi bir kararla kabul edildiğini vurgulayan MHP’li Sazak, söz konusu tasarının “tarihin, gerçeğin ve bizim için hiçbir anlamı olmadığını ifade etmek istiyorum” dedi.

“İnsan hakları sadece sermayelerine ve ideallerine hizmet eden coğrafyalarda değil Kızılderili yerli Amerikalılar, Afrika’dan yapılan köle ticaretinde ölen milyonlar, Hiroşima, Kore, Vietnam, Afganistan ve Irak için de geçerlidir” diyen MHP’li Sazak, sözlerine şöyle devam etti: “Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızın gördüğü zulme karşı gösterdikleri hassasiyetleri manidardır ve aklımıza katilin polisle birlikte arama yaptığı cinayetleri getirmektedir. Türk’ün ahlakını, adaletini, merhametini sorgulayacak yürekte, şecerede olmadıkları malumdur. Güçlü gözükmek haklı olmayı sağlamaz. Cesameti ne olursa olsun bu köksüz ağacın akıbeti bellidir. Bizim ekimiz de, kökümüz de bellidir! Yaprak dökmüş olabiliriz ama mevsimi geldiğinde açmayı da, mazluma gölge olmayı da en iyi biz biliriz. Bosna katliamına desteğin Nobel Ödülü’ne layık görüldüğü bir konjonktürde dünya medeniyetlerinin kökünü kazıyan emperyalistler bize insan hakları dersi vermeye kalkmasın.”

Editör: TE Bilişim