18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi yıl dönümü nedeniyle MHP İl Başkanı İsmail CANDEMİR bir açıklama yaptı. Candemir'in açıklaması şöyle; " 

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi; Aziz milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.  

Bu destansı zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir.

Anadolu'dan, Balkanlar'dan, Ortadoğu'dan ve farklı bölgelerden cepheye gelen milli ve manevi duyguları ortak binlerce insan, Çanakkale siperlerinde düşmana karşı vatanını ve istiklalini korumak için tek vücut olmuştur. Kara ve deniz savaşlarında insanüstü bir gayret göstererek elde edilen zaferle adeta yeni bir tarih yazarak, Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşlemiş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş meşalesini yakmıştır.

İşte Çanakkale Zaferi, Müslüman bir milletin değerlerine yapılan insafsız saldırıya karşı onurunu ve vatanını korumak üzere yola çıkan, barut kokusu altında bile erdemli olmanın ne anlama geldiğini tarihe silinmez harflerle yazan bir ordunun destanıdır. Emsali nadir bir zaferle düşman ordularını bozguna uğratırken, iman dolu göğüslerini hayâsız bir akıma siper ederken o güne kadar aldıkları ahlak eğitimini, görgüsünü ve kültürünü bir tarafa bırakmayan gençlerin destanıdır. Allah yolunda, din, iman, millet, vatan, bayrak, hak, adalet uğrunda savaşırken, izzet ve şerefini korurken, erdem ve faziletini de ayakta tutan kahramanların destanıdır.

Bu destansı zafer, Dönemin modern ordularını dize getirerek, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşettirmiştir.

Bizler, milletimizin, ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu ve sıkıntılı süreçte görev ve sorumluluklarımızın farkında olmaya devam edelim. Şiddet, korku ve acıyla bizi birbirimize düşürmek isteyenlere inat, gönüllerimizi hiçbir ayrım gözetmeksizin sımsıkı kenetleyelim. Yeter ki gözü dönmüş cinayet şebekelerine karşı, “sen”, “ben” anlayışını bir kenara bırakıp “biz” anlayışıyla yekvücut olalım. 

Yeni Zelanda’daki iki Camiiye yapılan hain saldırı bir kez daha Türk düşmanlığının, Terörün ve onu kullanan şer odaklarının, topyekûn ülkemize, milletimize, kutsalımıza, istikbalimize kastettiğini asla aklımızdan çıkarmayalım. Yeter ki her türlü fitne, hile, tuzak ve oyuna karşı uyanık olalım. Aramızdaki muhabbet ve kardeşliği zedeleyecek her türlü söylem ve eylemden uzak duralım. Aksi takdirde terörün ve onu yönlendiren karanlık mihrakların emellerine alet olacağımızı asla unutmayalım.

Bu inançla, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutluyor,Kendini feda eden meçhul kahramanlar başta olmak üzere;Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad olsun.

Editör: TE Bilişim