AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, “AK Parti hareketi bu gayretlerle er ya da geç bir gün Eskişehir’de 15 belediyeyi de kazanacaktır” dedi.

AK Parti Tepebaşı İlçe Danışma Toplantısı partinin il binasında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Dündar Ünlü, toplantıya yoğun ilgi için teşekkür etti. Ünlü, 30 Mart yerel seçimlerine değinerek, “Toplantılarımızda çeşitli analizler yaptık, seçim bittikten sonra bu dosyayı kapatıp önümüzdeki seçimlere hazırlanmak gerekiyor” dedi. Daha sonra söz alan AK Parti İl başkanı Süleyman Reyhan ise, bu ay itibarı ile danışma meclislerini başlattıklarının bilgisini vererek, ay sonuna kadar tüm meclis toplantılarını tamamlayacaklarını aktardı. 1 aylık süre içinde Mahmudiye odaklandıklarını ifade eden Reyhan, “Bizim için seçimler bitmedi, 1 oy için mücadele ediyoruz. Sahada kazandığımızı masa başında kaybetmeyeceğiz. Ev toplantılarına daha çok önem vereceğiz, Türkiye’deki 194 bin sandıkta aynı zamanda ev toplantısı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

LAFLA DEĞİL İCRAATLA GÖSTERDİK

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ise konuşmasının başında Soma’da gerçekleşen maden faciasında yaşamını yitirenler için Allah’tan rahmet diledi. Can, “Soma’daki olayların üzerine hiçbir şüpheye mahal vermeden gidiyoruz. Sorumlu kimse cezasını bulacak” dedi. Ülker Can daha sonra Eskişehir’de gerçekleştirilen çalışmalara değindi. 30 Mart’ın bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Can, şöyle konuştu: “Ülke açısından seçimleri başarıyla tamamlamış olsak da şehrimizde ilçe belediyelerinin başarılarıyla yetinmek zorunda kaldık. Seçimde çalışan tüm parti örgütüne emekleri için teşekkür ediyorum. 11 belediyede AK Parti seçimi kazandı. Büyükşehir meclisinde de AK Parti üye sayısı çoğunlukta. Çoğunlukta olma ne zamandan beri suç.” AK Parti olarak hiçbir zaman vatandaşlar arasında ayrım yapmadıklarını dile getiren Can, şu ifadeleri kullandı: “Bunu da lafla değil, icraatla gösterdik, Tepebaşı Belediyesi son 5 yılda AKP yönetimi ile yönetilmedi, bir 5 yıl daha bu böyle devam edecek. Ama 33 bin kişilik stadyumu bu bölgede yapıyoruz. Sağlıkta verdiğimiz sözü tuttuk, 600 yataklı hastanenin temelini 2 ay önce attık, Mavi Hastane’den artık tüm Eskişehirliler faydalanabilecek. 2 Eylül kampüsü yanında 1500 kişilik öğrenci yurdu yapacağız.” Mahmudiye ilçesindeki seçimleri kazanarak burayı da hizmet kervanına katmak istediklerini ifade eden Can, “Perşembe günü 9 kadın milletvekili ile Mahmudiyeyi ziyaret ettik, buradaki çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” dedi.

YÜZÜ KARA OLANLAR…

Son olarak söz alan Eskişehir Milletvekili Salih Koca, “Soma'da yaşanan elim kazadan dolayı milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diyerek konuşmasına başladı. Koca, “Yüzü kara olanlar madenlerde çalışan madenci kardeşlerimiz değil; asıl yüzü kara olanlar yaşanan üzücü olayı siyasi bir hesaplaşmaya çeviren, ölüler üzerinden siyasi tavır oluşturan odaklardır” diye konuştu.

ESKİŞEHİRLİNİN SESİNE KULAK VERİN

Gerilim siyasetine asla yüz vermeyen, bu siyaset anlayışından asla ayrılmayan çizgilerini daha da geliştirmeye kararlı olduklarını ifade eden Koca, “2023 Türkiye idealini gerçekleştirmek için teşkilatlarımızdan büyük beklentimiz var ve güvenimiz de tam. Siyasetin kayıkçı kavgalarını, kısır çekişmelerini ilçe teşkilatımıza taşımadınız, taşımayınız; çatlak seslere kulak vermediniz, vermeyiniz. Milletin sesine;  Eskişehirli’nin Tepebaşılı’nın sesine kulak vermeye devam edin, her şartta o sesin tercümanı olun” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Milletvekili Koca, şunları söyledi: “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, yine ardından 2015 genel seçimleri var. Yılmadan; durmak yok yola devam; ev ziyaretlerimizle, esnaf ziyaretlerimizle, Ramazan programlarımızla hareketli ve bir o kadar da keyifli bir süreç bizleri bekliyor. Bu süreç için kenetlenmemiz; bir arada durmamız; güçlü olmamız son derece önemli.”

1000 YILLIK KALICI HAREKET

Şimdiye kadar Cumhurbaşkanını parlementonun seçtiğini ve bu sebeple parlementonun baskı altına alınmaya çalışıldığını anlatan Koca sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte de cumhurbaşkanını milletimiz seçeceği için millet baskı altına alınmaya çalışıyor. Bu teşkilat 30 Mart’ta paralelleri, kirli ittifakları, çirkin oyunları bertaraf etti. Bundan sonra da bu duruşla devam edecek. AK Parti hareketi artık 1000 yıllık kalıcı bir hareket olmuştur. Bu gayretlerle er ya da geç bir gün AK Parti Eskişehir’de 15 belediyeyi de kazanacaktır.” 

Editör: TE Bilişim