EMEK Partisi ve Emek Gençliği’nin çağrısıyla Adalar Migros önünde toplanan kitle, 12 Eylül döneminde 17 yaşındayken yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’in 38. ölüm yıl dönümünde basın açıklaması yaptı.

Erdal Eren’in ülkesindeki sorunlara duyarsız kalmadığını söyleyen Emek Gençliği Üyesi Berfin Keklik, “Erdal kendi dönemi içerisinde yükselmiş olan halk muhalefetinin bir parçasıydı. Erdal sosyalistti. Adalet, demokrasi ve özgürlükler için mücadele ediyordu. İşte bu yüzdendir ki Erdal Eren, kendisi gibi mücadeleye katılan gençlere gözdağı vermek için öldürüldü. Aradan 38 yıl geçmesine rağmen Erdal Eren her 13 Aralık’ta anılmaya devam ediyor. Katledilişinden 38 yıl sonra bile hala ülke genelinde binlerce insanı bir araya getiriyor ve gözdağı vermek isteyenlerin isteklerinin gerçekleşmediğini de her 13 Aralık’ta Erdal’ı anmak için alanları dolduranlardan, onların inanç ve bağlılığından belli oluyor” dedi.

Berfin Keklik son olarak Erdal Eren’in bıraktığı bayrağı daha da yukarı kaldırmak için mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim