İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen Eskişehir'e gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Ekmen, "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir takım fabrika ve tesis açılışı yapmak üzere 23. Ekim Cumartesi günü İlimize gerçekleştireceği ziyareti memnuniyetle karşılıyoruz.

            Her ne kadar programda bir takım fabrika ve tesis açılışı yapılacağı belirtilmişe de, İlimize AK Parti tarafından kazandırılmış devlet yatırımı hiçbir fabrika ve tesisin olmadığını biliyoruz. Hatta, İlimiz yatırım teşviki alan bölgeler içinde yer almadığından özel sektör girişimlerinin de ne kadar büyük zorluklarla gerçekleştirildiğinin tanığıyız. AK Partinin, özel sektörün bin bir emekle gerçekleştirdiği yatırımlarını kendi propagandasına alet etmesini de şaşkınlıkla karşılıyoruz.

            Yine de, Sayın Cumhurbaşkanının ziyaretini, verdiği sözleri hatırlatmak ve Eskişehir’in 4 Milletvekilli Cumhur İttifakı tarafından çözülmeyen sorunlarına dikkatini çekmek açısından önemli buluyoruz.

            Sayın Cumhurbaşkanım; daha önceki ziyaretlerinizde yaptığınız gibi 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerden önce  21 Mart 2019 tarihinde İlimize yaptığınız ziyarette de, Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu ile Eskişehir-Sarıcakaya yolunun o yıl tamamlanacağına söz vermiştiniz. O yıl 365 günlük yıllardan değil miydi, hala yollar yapılmadı, Alpu yolu öldürmeye, ocakları söndürmeye, çocukları yetim ve öksüz, anne babaları evlatsız bırakmaya devam ediyor.

            Sizin adınıza görev yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 29 Ocak 2020 tarihli ziyaretinde Eskişehir’in şehir içi trafiğine nefes aldıracak Güney Çevreyolu Projesinin tamamlandığını söylemişti, ne Güneyden ne Kuzeyden yol görmedik daha. Her gün Organize Sanayisine, Şehir Hastanesine, Sultandere’ye gidip gelen insanlarımız yollarda ömür tüketiyor, sabır biriktiyor.

            Sizin adınıza görev yapan bürokratlarca hazırlanan, 23. Kasım.2017 tarihinde yayınlanan Kamu İhale Bülteninde ve daha sonra yapılan Bakan ziyaretlerinde Milli ve Yerli Hızlı Trenin Eskişehir’de üretileceği belirtilmiştir. Bırakın hızlı tren üretmeyi, Bölge Müdürlüğüne dönüştürülen, siparişi olmayan, üretimi olmayan koskoca TÜLOMSAŞ el arabası bile üretmiyor.

            Sayın Cumhurbaşkanım, Eskişehir ziyareti Eskişehir’i gözden çıkarmadığınızı gösteriyor. O halde sizden;

Kuzey ve Güney Çevre yollarının inşası,

TÜLOMSAŞ’ın Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak Türkiye’nin ve Dünyanın Raylı Sistem Araçları Üretim Merkezine taşınacağı,  Milli Ve Yerli Yüksek Hızlı Tren Setlerinin Üretileceği, yan sanayii ile birlikte binlerce insana iş ve ekmek kapısı olacak tesislerin kurulacağı,

Eskişehir Organize Sanayiini Gemlik Limanına bağlayan demiryolu hattının yapılacağı,

Eskişehir Havalimanını, bölgemizin  lojistik havalimanı haline getiren inşaatların gerçekleştirileceği,

Alpu, Mihallıççık, Seyitgazi, Sarıcakaya yollarının yapılacağı,

Eskişehir Şeker Fabrikasının şehir dışına taşınacağı ve TORKU örneğinde olduğu gibi gıda fabrikasıyla ürün çeşitliliği kazandırılacağı,

Eskişehir’in Milli ve Yerli uçak üretim merkezi olacağı,

Eskişehir’in İlçelerinin en üst seviye yatırım teşvik kapsamına alınacağı müjdelerini bekliyoruz.

            Umarım bu ziyaretiniz, binlerce polisin, Ankara’dan ve civar illerden taşımalı partililerin, bürokratların etrafınızı ördüğü, sizi halktan kopardığı bir şova dönüşmez, gerçek talep ve yakınmaları öğrenmenize vesile olur. Saygılarımla."

Editör: TE Bilişim