Cumhuriyet Partisi Eskişehir Örgütü bayramın 3. Günü bayramlaşma etkinliği düzenledi. Bayramlaşma törenine PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer katılırken, belediye başkanları ve milletvekilleri şehir dışında oldukları katılmadı.

Bayramlaşma töreninde konuşan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, ülkemizde her şeyin güzellikte ceryan etmediğini belirterek Suriye ve Kıbrıs’taki olaylara değinerek bu konularda CHP’din hükümete destek verdiğini söyledi.

CHP’nin Türkiye’de gereğini yapan bir parti olduğunu kaydeden Adar,  “Sorun ülke ise vatansa gerisi tefaurattır. Ülkenin gelleceğini düşünmekte hükümete yol gösterici yapmaktadır. Ama hükümet aynı duyarlılıkta ikazlara cevap vermiyor gereğini yapmıyor. Umarım onlarda ülke

gerçeğini görürler” dedi.

İllçe başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Adar şunları söyledi:

“ Amacımız 15'nde başlayacak olan il başkanları toplantısında Eskişehir'in hangi konularda partiyi  yönledirileceğini konuştuk. Eskişehir'in görüşü olarak başta genel başkana ve genel merkez yöneticilerine ileteceğiz. Hacı Bektaş'ta bir etkinlik var. Genel başkan ve 81 il başkanı olarak katılacağız.

Şu bir gerçek Türkiye'de artık bazı şeyler değişmek zorunda. Yerel yönetim seçimlerinde artık seçmen  mevcut iktidara ikazda buldu. İnsanlar istediklerinde sandığa nasıl sahip çıktıklarını, demokrasiye nasıl çıktıklarını gösterdiler. Tüm seçmen arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Biz ortak akıla hazırız

Konuşmasına “Bizler büyük bir aile olarak bir aradayız” diye başlayan CHP PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluser, 31 Mart sonrası başka bir Türkiye ile uyandıklarını, yeni bir hikaye yazılmaya başlanıldığını ve  bu hikayenin yazarının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Seçimlerden sonra AKP’nin topal ördek olduğunu ifade eden Usluer konuşmasında şunları söyledi:

 “MHP desteği başka partinin desteği olmadan artık yüzde 50 artı 1 olamaz. 5 büyük şehri aldık bir çok belediyeyi aldık bu sadece CHP'nin başarısı değil, ortak davrandığımız partiler ve seçmenler var. İttifak sonucu birikte yürüdüğümüz ele ele yürüdüğümüz siyasi partilere ve onlara oy verenlere teşekkür etmemiz lazım, hepsine teşekkür ediyorum.

21 Haziran'da yeni bir hikaye yazdık. İstanbul demek Türkiye demek.İstanbul’da yeni bir Türkiye hikayesi yazdık.Yeni bir büyük Türkiye'nin öyküsünü yazdık. Demokrasi için, yeniden parlamenter sistem için büyüttük. Bize daha büyük görevler düşüyor. Türkiye'nin dört bir tarafından yerel bir hikayesi yazmamız gerekiyor. Eskişehir öyküsünü hep birlikte yazdık, iyi ki varsınız. İktidara giden yol yerellerden geçer. Yerel yönetimlerde hep birlikte CHP ailesi olarak il örgütlerimizle tüm örgütlerimizle birilkte omuz omuza dayanaşarak öykü yazmamız gerekiyor. Biz erken seçim taraftarı değiliz. Seçimler için ekonomik ve zaman kaybı. Bizim telaşımız demokrasi için acelemiz var. Hukuk, özgürlükler olması için bizim acelemiz var. İktidarın acelesi gitmemek için çabuk çabuk bir şeyler yapıyor. Acele işe şeytan karışır, ayakları dolaşıyor. Damat bey programlar açıklıyor, içinden insan yok.

İktidar partisi ona destek veren parti iki de bir bayram mesajında bile erken seçim durumu yok diyorlarsa bunun altında bit yeniği vardır. Biz diyoruz gelin elele verelim, 2023 seçimlerine büyük Türkiye için çalışalım. Biz uzlaşmaya ortak akıl adına hazırız. “

Kurultayda çok adaylar olabilir. Demokrasi demek seçim sonrası kucaklaşmak demek birbirimize güvenmek demek. Yerel seçimdeki başarımızı biliyoruz genel seçimle övünen bir Eskişehir olmak istiyoruz var mısınız? Birlikte, güvenerek, dayanarak yapabiliriz. İl başkanlarına,ilçe başkanlarına güvenmek zorundayız. Kongrelerde yarışacağız. Büyük Türkiye Büyük Eskişehir başarısını için çalışacağız."

Bayramlaşmaya Odunpazarı Belediye Başkan vekili, Odunpazarı Belediye Meclis üyesi Cahide Tetik, Kaz Dağları ve Murat Dağı'ndaki altın arama çalışmalarına tepki göstererek, tüm insanların bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim