ESKİŞEHİR (İHA) - Başkan Urfalı, Veli Yüksel'in adaylığı konusunda yaptığı açıklamada, kendisi ile gurur duyduklarını belirterek, ''Belçika'da halen milletvekili olan Emirdağlı hemşehrimiz Veli Yüksel, tekrar milletvekilliğine adaylığını koydu. 2009-2014 döneminde Flaman Bölgesi Parlamentosu’nda milletvekilliği görevini başarıyla yerine getiren Veli Yüksel, 25 Mayıs 2014 seçimlerinde Oost-Vlaanderen eyaletinden Federal Temsilciler Meclisi için dördüncü sıradan aday olarak çalışmalarına devam ediyor'' dedi.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde 1971 yılında doğan Veli Yüksel, 1995’te Gent Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra 1996 yılında Avrupa Hukuku üzerine master yaptı. 1996-2009 yılları arasında Flaman kamu televizyonu VRT’de muhabir olarak görev yaptı. Veli Yüksel, daha sonra Flaman Parlamentosu Milletvekili ve Gent Belediye Meclisi üyeliği ve grup başkanlığı görevlerini üstlendi. Evli ve üç çocuk babası olan Milletvekili Veli Yüksel, Belçika'nın Gent şehrinde ikamet ediyor.

Daha önce, 15 bin oy alarak 4'ncü sıradan Flaman Bölgesi Parlamentosu’na seçilmeyi başaran Milletvekili Yüksel ise, konuyla alakalı olarak verdiği demeçte, “Flaman Parlamentosu’nda geçirdiğim 5 senelik görev süremden sonra federal hükümete geçme vaktinin geldiği kanaatindeyim. Zira adalet, dışişleri, maliye ve vergi gibi önem arz eden konular hakkındaki kararlar, Federal Parlamento tarafından veriliyor. Şimdiye dek edindiğim birikimimle vatandaşlarımıza bu alanlarda daha faydalı olabileceğimden eminim. Türk toplumuna fayda sağlayan önemli çalışmalarımız oldu. TRT’ye sahip çıktık. Belçika'da Müslüman televizyon yayınlarının olmasını sağladık. Bayram tatillerinde çocukların doktor raporu almadan evde kalabilmelerine imkan sağladık. Bu çalışmayı Federal Meclis’e seçilirsek işçiler için de yapacağız. Belçika'ya göçün 50’nci yılı için derneklere projeleri için bütçe ayırdık. Bunların hepsi bizim Flaman Meclisi’nde bir dönemde yaptığımız çalışmalar'' ifadelerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim