MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamasından sonra  MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak da sosyal medya hesapları üzerinden 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.


2021 yılının ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesinden dolayı bugün tekrar Yunus Emre’nin türbesini ziyaret eden Milletvekili Sazak, “bir dünya değeri olan Yunus’u; sanatsever, ilim ve öğrenci kenti Eskişehir olarak yılda bir gün panayırlarla hatırlamak şehrimizin maalesef eksiğidir” dedi. Açıklamasında Yunus Emre’nin felsefesine ve hatırasına Eskişehir’in yeteri kadar sahip çıkmadığını belirten MHP’li Sazak, Yunus Emre’yi yaşatmak için kendi de dahil Eskişehir’deki yetkililerin ve belediyelerin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Sazak’ın açıklaması şu şekilde:

“2021 yılının ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ olarak ilan edilmesiyle, Yunus’un dergahını bir kere daha ziyaret ettik. Bir dünya değeri olan Yunus’u; sanatsever, ilim ve öğrenci kenti Eskişehir olarak yılda bir gün panayırlarla hatırlamak şehrimizin maalesef eksiğidir. Bu koca Türkmen filozofu, yurdu Sarıköy’de ilmiyle, hatırasıyla, dergahıyla yaşatmak günübirlik turizmde Türkiye rekortmeni Eskişehir için zor olmamalıdır. Bu sene bizim Yunus’un senesidir, biz de dahil bütün Eskişehir etkili ve yetkililerinin başta ‘sanatsever belediyeler’ olmak üzere yapılmayanları yapması için harekete geçme zamanıdır.”

Editör: TE Bilişim