İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu  Eskişehir Afyonkarahisar  yolunun Eskişehir kesiminin yapılmaması ve çiftçilerimizin yaşadığı sorunlar ile ilgili 2 soru önergesi verdi. Afyonkarahisar yolu ile Eskişehir'in cezalandırıldığını belirten ikinci soru önergesinde Kabukçuoğlu, çiftçi iflas ettirildi, kıylık kapıda"dedi. Kabukçuğlu Afyonkarahisar yolunun yapılmaması ile ilgili şunları söyledi; "Eskişehir İlimizi Güney Anadolu’ya bağlayan Seyitgazi Afyon yolunun, Afyon sınırları içerisinde kalan kesiminin duble yol yapılıp, Eskişehir kesiminin köy yolu olarak bırakılması, bu güzergahta gidemeyen sürücülerin gereksiz yere Eskişehir –Kütahya –Afyon güzergahına yüklenerek, Akdeniz-Marmara
bağlantısını tıkaması, Türk Milletinin kazalarda ölümüne göz yumulması ile ilgili olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına Yazılı olarak cevaplanması için soru önergesi verdim. Eskişehir bu cezayı hak etmiyor.
Takipçisi olacağım."dedi.

ÇİFTÇİ İFLAS ETTİRİLDİ, KITLIK KAPIDA

Diğer soru önergesinde Çiftçinin iflas ettirildiğine değinen Kabukçuoğlu, "Başta Gübre ve Mazot olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarının aşırı artması neticesinde; Çiftçilerimiz, 2002 yılında 1 kg gübre almak için, karşılığında 1 kg buğday, 1 litre mazot almak için ise 3 kg Buğday verir iken, 2018 yılında 1 kg gübre için 4 kg buğday, 1 litre mazot için ise 6 kg buğday vermek zorunda kalmıştır.
Çiftçinin artan girdi maliyetlerinin altında ezilmesi, ürettiğinin para etmemesi, yeterli destek verilmemesi, tarlaları ekmekten vazgeçmesine, ekilen tarım arazilerinin yüzde 12.1 azalmasına sebep olmuştur. Acil tedbir alınmadığı takdirde, ya her türlü gıda ihtiyacımızı ithal edeceğiz, ya da kıtlık kapımızda. Köylü tarımı artık istihdam alanı olarak görmüyor. Tarım Bakanlığını harekete geçirmek için Meclis Başkanlığına Yazılı soru önergesi verdim. Takipçisi olacağım"dedi.

Editör: TE Bilişim