CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer yaklaşan yerel seçimler öncesinde Alanyurtlular Derneği’ni ziyaret ederek, hem partisinin belediye başkan adayları için destek istedi hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de insanların alım gücünün giderek düştüğüne ve işsizliğin giderek arttığına dikkat çeken Çakırözer, “Türkiye’nin derdi işsizlik, yoksulluk. Sadece geçtiğimiz yıl ülkede 1 milyona yakın kişi işsizlik için İŞKUR’a kayıt olmuş. Önceki yıllardaki işsiz sayısına 1 milyon yeni işsiz eklenmiş. Yazlık kışlık saraylarından ülkeyi yönetenlerin vatandaşı gördüğü yok. Emekliye, emekçiye, memura hak ettikleri zammı yapmamak için bile enflasyon rakamlarını düşük gösterdiler. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu söyledi. Bizler CHP’li Belediyelerde asgari ücreti 2 bin 200 lira yaptık. Sizlerin desteğiyle Eskişehirimizde başarılı belediye başkanlarımızı yeniden seçeceğiz. Hayalimiz Eskişehir gibi bir Türkiye” dedi.

ALANYURTLULARI DİNLEDİ

CHP’li Çakırözerhaftasonuhemşehri derneklerini ziyaret ederek partisinin belediye başkan adayları için destek istedi. Ülke ve şehir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Alanyurtlular Derneği’nde Eskişehirlilerle bir araya gelen Çakırözer’e yurttaşlar işsizlikten, asgari ücrete yapılan düşük zamlara tepki gösterdi.

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ İŞSİZLİK, YOKSULLUK

16 yıldır ülkeyi yönetenlerin ülkeyi götürdüğü duruma dikkat çeken Çakırözer, “Ülkede her kesim borç içinde. Bugün 2.5 milyon vatandaşın kredi kartı borcu var. Sadece geçtiğimiz yıl 1 milyon kişi İŞKUR’a iş için başvurmuş. İnsanlar artık yurt dışına göç ediyor. Türkiye’nin gündemi işsizlik, Türkiye’nin gündemi yoksulluk. Yazlık kışlık saraylarından ülkeyi yönetenlerin vatandaşı gördüğü, düşündüğü yok” dedi.

BAŞARILI BAŞKANLARIMIZLA HALKIN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ

Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerinden örnekler veren Çakırözer, “İşte Tepebaşı Belediyemiz, işte Odunpazarı Belediyemiz. İki belediyemizde İnsanı Gelişmişlik Düzeyi en yüksek olan belediyelerimizden. İki belediye başkanımız da Apu’yu da daha yaşanılabilir kılmak için hizmetler getirmek istiyor, getiriyor ama AKP’li belediye her seferinde bu hizmetleri engelliyor. Hemşehrilerimiz artık buna dur diyecek. Bizler halkın derdine derman olacak başarılı başkanlarımızla, yatırımlarımızla Alpu’da işsizliği, kente göçü bitireceğiz. Alpu’muzu da Tepebaşı Belediyemiz, Odunpazarı Belediyemiz gibi gelişmişlik düzeyi en yüksek ilçelerimiz yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim