Eskişehir DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova ve Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Erdal Ersoy Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’i ziyaret etti.

ESKİŞEHİR’İN SORUNU TEK AKILCILIK

Gerçekleşen ziyarette Tambova, yerel yönetimlerin sivil toplum örgütleriyle iş birliği yoluna giderek tek akıl sorunun aşılacağını vurguladı ve şunları kaydetti, “Sadece bu yapıyı, bu insanların ruhunu anlıyoruz demek değil. Esnaf bir toplumun temeli. Biz bunları yitirdiğimiz için iş sektöründe  herkes yaptığı işe yabancılaşmaya başladı. Esnaf ekonomik katma değer yaratmasının yanında  dost, güvenilir kişidir. Toplumdaki bu önemli yapıyı yok saydığımızda çok ciddi bir boşluk oluşur. Bizim Eskişehir’deki en büyük sorunumuz tek akıl. Sorunun kaynağı herşeyi ben bilirim diyenler. İnsanların ihtiyaçlarını, beklentilerini dikkate almamak hatta bile bile tersini yapma eğilimi göstermek hakkaniyetli olmadığı gibi bence maksatlı bir yaklaşım. Sivil toplum kuruluşları aynı zamanda baskı gruplarıdır, iktidarları bir şekilde yönlendirerek o yanlışları yapmamasını sağlar. Biz de bu durumdan rahatsızız. DSP diğer partilerden bağımsız bir partidir. Eskişehir’de bugün iktidar olanlara iktidar kapılarını biz açtık. Eskişehir ameliyat masasında açık bırakılmış bir hasta gibi. Sorunlar ortada ancak ameliyatı yapacak doktor yok. DSP’nin yerelden gelen siyaset anlayışıyla yeniden Eskişehir’de değişimlere kapı açacağına inanıyoruz.”

ORTAK AKIL İSTİYORUZ

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ise , “Çıktığınız bu yolda başarılar diliyoruz. Halkımıza, şehrimize hizmet etmek de bir ibadettir. Esnaf zanaatkarları olarak biz bu şehirde, ortak akılla hep birlikte yönetmeyi, fikirlerimizin dikkate alınmasını isteyen bir kesimiz. Bizim söylediklerimizin de, sorunlarımızın da dikkate alındığı bir sistem, yönetme şekli en büyük beklentimiz. Maalesef ki Eskişehir’de bugüne kadar ortak aklın kullanıldığı bir dönem yaşanmadı. Belli kesimler olarak yerel yönetimlerle problemler yaşadık. Hala da yaşanıyor. Tek temennimiz yeni dönemde bu sıkıntıların yaşanmaması” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim