Haber: Mustafa Yıldırım

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, DSİ ile geliştirilen proje sayesinde Çifteler İlçesi Sakarıbaşı’ndan getirtilecek suyun içme suyu olarak kullanılabileceğini açıkladı.

Porsuk Barajı’nın ömrünü tamamladığını ve çeşmelerden akan suyu insanların içme suyu olarak tüketmek istemediklerini ifade eden Çalışkan, kentin su sorununu çözebilmek için önemli bir adım attıklarını kaydetti. Kentin su sorununun çözülmesinin siyaset üstü, önemli bir konu olduğunu belirten Zihni Çalışkan, AK Parti tarafından geliştirilen projenin 8 Eylül tarihli olağanüstü ESKİ genel kurulunda görüşüleceği bilgisini paylaştı.

SU İHTİYACI KARŞILANACAK

Proje ile Sakarıbaşı’ndan DSİ vasıtası ile kente içme, kullanma ve endüstriyel su sağlanacağını açıklayan Çalışkan, şu bilgileri aktardı: “ESKİ adına DSİ tarafından projelendirilecek ve imalatı yapılacak ESKİ'de 30 yıl boyunca borçlandırılacak, ESKİ parasını ödeyecek ve proje yapıldıktan sonra ESKİ’ye devredilecek ancak öncesinde DSİ kendi bütçesi ile, ESKİ adına yatırım yapacak. Bu şu anda proje aşamasında, protokol oluşturulduktan sonra proje ihalesine çıkılacak, sonra imalat ihalesine çıkılacak.”

Söz konusu yerde şu anda saniyede 6 metreküp su ölçümlendiğini ifade eden Zihni Çalışkan, “Saniyede 2 metreküp Eskişehir’in su ihtiyacını karşılıyor, bu su sulamada kullanılamayacak. İçme, kullanma ve endüstriyel alandaki tüm su ihtiyacını karşılayacak” şeklinde konuştu.

ASLINDA ONLAR SİYASET YAPIYOR

Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu projeyi Ak Parti olarak biz ürettik ama bunun bir önemi yok, yeter ki kentin su sorunu çözülsün, DSİ bu konuda protokol yapılamasını istedi, Büyükşehir'de bu projeyi çok olumlu karşılayacaktır diye düşünüyorum"

Editör: TE Bilişim