Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın Şirintepe Mahallesi’ndeki seçim iletişim merkezi, Eskişehirlilerin yoğun ilgisi eşliğinde açıldı. Açılış programında vatandaşlara seslenen Başkan Ataç, “Bu soğuk havaya rağmen gözünüzdeki, kalbinizdeki sıcaklığı hissediyorum. Biz bugüne kadar kimseyi ayırt etmedik. Aramızda başka partilere de oy veren vatandaşlarımız vardır, olabilir. Biz belediyemizde de siyaset yapmıyoruz. Kim, ‘Bir sıkıntım var’ dese koşuyoruz” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın seçim iletişim merkezleri yoğun katılım ile açılmaya devam ediyor.

Son olarak Şirintepe Mahallesi’ndeki seçim iletişim merkezinin açılışı da Eskişehirliler yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.Törene Başkan Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı,CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK BUDUR

Açılış programında katılımcılara seslenen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, sahneye tezahüratlar eşliğinde çıktı ve “Buradan o kadar güzel görünüyorsunuz ki… Bu soğuk havaya rağmen gözünüzdeki, kalbinizdeki sıcaklığı hissediyorum. Biz bugüne kadar kimseyi ayırt etmedik. Aramızda başka partilere de oy veren vatandaşlarımız vardır, olabilir. Biz belediyemizde de siyaset yapmıyoruz. Kim, ‘Bir sıkıntım var’ dese koşuyoruz” sözleri ile konuşmasına başladı.

Başkan Ataç daha sonra Şirintepe ve Tepebaşı’nda gerçekleştirdiği çalışmalara değinerek, “Şirintepe Mahallemize 2 tane Belde Evi açtık çünkü Eskişehir’in en büyük mahallelerinden biri. İdealimdi, Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ni açtık. Bakın, 4 yılda 48 binden fazla çocuğumuza elimiz değmiş, taramaları ve tedavileri yapılmış. Hiç kimse de 1 lira para ödemedi, sosyal belediyecilik budur. Koruyucu hekimlik, insan sağlığının hasta olmadan korunmasıdır ve biz de bunu hedefledik. Yine Şirintepe Mahallesi’ne Yunus Emre Spor Tesisleri’ni açtık. İçinde jimnastik salonu bile var, çocuklarımız ve gençlerimiz için. Ayrıca masa tenisi, tekvando, zumba, pilates, voleybol, futbol, basketbol sporları yapılıyor. Bu tesisimizin de açık ve kapalı alanlarını yılda 8 bin vatandaşımız kullanıyor, yine ücretsiz. Bunlar sadece hizmetlerimizden bazıları. Önümüzde bir yerel seçim var ve hepimize önemli görevler düşüyor. O gün oyumuzu kullandıktan sonra, ıslak imzalı tutanaklar hazır oluncaya kadar sandıklara sahip çıkacağız. Ben inanıyorum, üç belediyeyi de kolaylıkla alacağız. Diğer ilçelerimizde de çok ciddi bir başarı göstereceğiz. Mart’ın sonu bahar olacak arkadaşlar, 1 Nisan sabahı bu bayramı yaşayacağız. Yolumuz açık, aydınlık ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun” ifadelerini kullandı.

BELEDİYECİLİK DEĞİL, SOSYAL BELEDİYECİLİK

CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar ise “Başkanlarımız tüm Türkiye’ye belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösterdi. Ahmet Ataç da sizlere layık olduğunuz hizmetleri veriyor. Sadece de belediyecilik değil, sosyal belediyecilik yapıyor. Tepebaşı’nda hayat var. 31 Mart tüm Eskişehir’e hayırlı, uğurlu olacak.” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM EDECEK

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözerise konuşmasında, “Kırsalda da aynı buradaki heyecan var. Başkanlarımız ve başkan olacak adaylarımızla, inanıyorum ki tüm Türkiye’de başarılı olacağız. Biz ayrıştırmak için değil, birlik ve beraberlik için hizmet vermek istiyoruz. Bu şehre yıllardır hizmet veren başkanlarımız ile Eskişehir kucaklaşmaya, kardeşçe yaşamaya devam edecek” dedi.

BELEDİYECİLİĞİN NE OLDUĞUNU ÖĞRETTİLER

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de “Türkiye’yi yönetemeyenler Eskişehir’i yönetmeye talip oluyor. Sizlerin, onlara müsaade etmeyeceğinizi biliyorum. Onlara Eskişehir’i vermeyeceksiniz, biliyorum. İşte, başkanlarımız burada ve Eskişehir için gece, gündüz demeden çalışıyorlar. Tüm Türkiye’ye şehirciliğin, belediyeciliğin ne olduğunu öğrettiler” diye konuştu.

BU ŞEHRİN GÜZELLİKLERİ SİZE EMANET

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise konuşmasında, “Bu ayazda, burada toplanan siz Eskişehirli hemşerilerim, hepinizi saygıyla selamlıyorum. İnşallah 31 Mart’ta kullanacağınız oylarla bu şehrin kaderini, ülkeyi mahvedenlere emanet etmeyeceksiniz. Daima bütün Anadolu’ya ve uluslararası kuruluşların belirlediği gibi dünyanın örnek şehirlerinden birisi olan Eskişehir’de yaşamanın alnı ak, başı dik vatandaşları olacaksınız. Bu memlekette, bu şehirde ranta imkan vermeyeceğiz. Bu şehrin güzelliklerini sizlere emanet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HESAP SORACAĞIZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da konuşmasında, “Burası gerçekten güçlü ve bize sahip çıkan bir mahalle. Geçmişten beri doğruları yapan ve seçimde de doğru olanı yapacak bir topluluk içindeyiz. 31 Mart Türkiye için önemli bir seçim ve bizler önemli bir ders vereceğiz, hesap soracağız. 17 yıldır ezici bir çoğunluk ile iktidar oldukları halde çocuklarımız işsizse, öğretmen olup atanamıyorsa ve işe girmek için mutlaka torpil bulmak zorundaysa, bunlar bu hesabı verecek. Çünkü halkı hor gören ve ötekileştiren bu anlayışı ülkemizden uzaklaştırmak zorundayız” dedi.

BÜYÜK BİR FARK İLE SEÇMEK İÇİN

İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ise “Bu güç birliği ile ileride demokrasimiz de daha iyi bir hale getirilecektir. El ele, kol kola verdik ve çocuklarımızın geleceği için daha çok çalışacağız. Tepebaşı’nda da Ahmet Abi için büyük bir azimle çalışıyoruz ve kendisini tekrar, büyük bir fark ile seçmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından partililer, vatandaşlar ile birlikte seçim iletişim merkezininaçılışını gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim