Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, Pazar toplantısında Cumhurbaşkanı’nın katıldığı AKP İl kongresine, Termik Santrale, elektrik faturalarına kadar çeşitli konuları ele aldı.

 Demokrat Parti İl Başkanı Dölekçekiç, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katılımıyla gerçekleşen AK Parti İl Kongresi’ni değerlendirdi.  Kentte trafik keşmekeşi yaşandığına vurgu yapan Dölekçekiç, “Cumhurbaşkanı ilimize teşrif ettiler. İl kongresine katıldı ama her zaman geldiği gibi emniyet kuvvetlerinden olağan üstü güvenlik tedbirleri alınıyor. Eskişehir halkının o gün trafik çilesi oluyor eve dönüşleri zorlanıyor ana arterler de zaten trafik sorunu var caddeler de kapatılarak trafik bir keşmekeş içine girmekte. Elbette biz bunu Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dahilinde yapılıyor şeklinde yorumlamak veya düşünmek istemiyoruz. Tabiî ki güvenlik önlemleri alınacak alınmayacak değil. Ama devlet büyüklerinin güvenliğini sağlayalım derken de günlük yaşamı da felç etmemek gereklidir. Bunu Eskişehir halkıyla birlikte AKP yöneticileri de görüyor. Bu bakımdan daha Eskişehir trafiğini felç etmeden önlemler alınmasını ve Emniyet kuvvetlerinin uyarılarak bir daha böyle bir şey yaşatmamalarını diliyoruz” dedi.

Afrin’de yürütülen operasyona da değinen Dölekçekiç, “7 düvele karşı savaşıyoruz.operasyonu desteklediğimizi belirttik. Allah inşallah bize orada zafer nasip eder” diye duygularını dile getirdi.

Elektrik faturalarında ‘Kayıp-Kaçak Bedeli’ için yasa değişikliğine gidildiğine dikkat çeken Dölekçekiç, “Yasanın iptali için dava açıldı. Mahkemeden ret kararı çıktı. Böyle bir şey olamaz. Faturasını ödeyen sade iyi niyetli vatandaş, bir yerlerde bedel ödemediği için elektriği kaçak kullandığı için hatta ahırını bile elektrikle ısıtanların parasını biz dürüst vatandaşlar olarak ödemek zorunda değiliz. Bunun sonu İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gider” diye konuştu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde taşerona kadro verileceği yönündeki sözleri hatırlatan Dölekçekiç şöyle konuştu: “Taşeron konusu yeniden ısıtıldı. Bütün taşeron işçiler kadroya geçeceğiz diye sevindiler. Sınav yapılacak dendi. Arkasından güvenlik soruşturmasından geçeceksiniz dediler. Kadro verilecek mi? Kadroya geçemediniz taşeron olarak devam edebilecek misiniz hayır. 4.5 milyona yakın işsizmiz var. Bu kadro alamayan arkadaşlar da işsizler ordusuna katılacak. ”

Tepebaşı’na kurulması planlanan termik santral konusunda eleştirilerde bulunan Dölekçekiç, Eskişehir bu konu direniş sergilediğini kaydetti. Dölekçekiç, “ Ama maalesef iktidar ne yapıp edip bu santrali kurma amacında. Eskişehir halkı da sadece doğa olayı olarak bakmıyor. Söylentiler var. Güya 25 bin kişi istihdam edilecek, soğutma suyuyla seracılık gelişecek söylemleriyle halkın düşüncesini çelmeye çalışıyorlar. Eskişehir bir maden şehri değil. Şimdi galeriler açılarak düşük kalorili kömür çıkarılacak ve termik santralde kullanılacak. Kalorisini düşürmek için ithal kömür kullanacaklar yani karıştıracaklar. Eskişehir’de böyle bir deneyimli madencilik yok. Bizim madenciliğimiz belli en son 301 madencimizi iş kazası diyelim bile bile toprağın altına gömdük şehit verdik. Eskişehir’de bundan sonra kömür çıkarma işlemi başlayınca bu tür kazalara hazırlıklı olmak durumundayız. Umarım bu termik santrale karar verenler Eskişehir’in çıkarını göz önünde bulundurarak ne gerekiyorsa o yolda bir karar alırlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim