Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Hasan Arduç, Eskişehir’in iyi bir yerde olmasına karşın elde edilen başarının siyasete kurban edildiğini ifade etti.

Şehre yapılacak hizmetin, politik kaygılarla yapıldığını ifade eden Arduç, “Şehrimiz, pek çok İç Anadolu şehrine göre yeni bir şehir olmasına rağmen eğitim, turizm ve sanayi gibi alanlarda oldukça büyük başarılar elde etmiştir. Bu başarıyı tamamen kendi kendine kazanmıştır. Çoğu kez yatırım ve teşvik kapsamına dahi alınmamasına rağmen ticarette, sanayide ve üretimde iyi bir yerdedir. Yeni kurulmuş bir şehir olmasına rağmen turizmde, köklü geçmişi olan illerle yarışır haldeyiz. Bu sebeple şehrimizin bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen Valiliğimize, belediyelerimize, meslek odalarımıza teşekkür ediyoruz. Ancak bu başarının politikaya kurban edilmemesi için de kendilerini uyarıyoruz.  Her ne kadar pek çok ile göre iyi konumda olsak da, pek çok ile göre de gerideyiz. Maalesef, daha ileriye gidemiyor olma sebebimiz, politik beklenti ve çatışmalardır. Şehrimize yapılacak bir hizmet, politik kaygılarla yapılıyor. Gereklilik, fayda-maliyet analizi vb kıstaslar çok basit bir şekilde ve ehil olmayan kişilerce yapılıyor. Sonra, bu milletin paraları ile yapılan yollar, köprüler ve hastaneler için devasa pankartlarla Milletvekillerine ve idarecilere teşekkür yarışı başlıyor” dedi.

KURU ELEŞTİRİ

Arduç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapılan bu hizmetler de asıl amaç politik olunca da zamanla faydadan çok çileye dönüşüyor ve şehrimizin marka değerini düşürüyor. Mesela, çevre yolunun 71 Evler tarafında bir Şehir Hastanesi ve bir de Eskişehir Ticaret Odası’nın yeni hizmet binası ile şehrimize kazandırdıkları kongre ve fuar merkezi var. Bu iki güzel hizmette emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu iki binanın az berisinde 71 Evler Mahallesi kavşağı var. Yıllardır trafik sorunu yaşanmaktaydı. Şehrimizin alt geçit veya bir üst geçit beklediği önemli bir noktaydı. Ama beklenen üstgeçit oraya değil, bu iki güzel binanın tam önüne yapıldı. Bu binaların önüne bir heyula gibi dikildi. Bunun gerekçesi nedir? Kimse bilmiyor. Faydası var mı? Sorgulanmıyor. Ama bilmesi ve sorgulaması gerekenler ya bi-haber ya teşekkür yarışına girmiş ya da politik ve kuru eleştiriden başka bir şey yapmıyor. Sonuç, Ülkemizin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiği bir dönemde, Şehrimize yapılan hizmetler politik menfaatlere kurban ediliyor. Elde edilen başarılar daha ileri noktalara taşınamıyor.”

 

Editör: TE Bilişim