CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yıllardır tamamlanmayan Yenikent Yüzme Havuzu’nun bir an önce yapılması çağrısında bulundu. Çakırözer, Bakan Kasapoğlu’na, “Yenikent Yüzme Havuzu’nun yapımı yılan hikayesine döndü. Önce 2017 yılı denildi, sonra 2018, 2019 hala tamamlanmış değil. Ne zaman bitecek bu havuz? Olimpiyat şampiyonları, dünya müsabakalarında şampiyonlar çıkaran Eskişehir’de gençler, çocuklar bu yüzme havuzunun bir an önce tamamlanmasını bekliyor” dedi. Bakan Kasapoğlu Çakırözer’e havuzun 2021 yılında tamamlanacağının sözünü aldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2021 bütçesi görüşmeleri devam ederken CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Eskişehir’de sözü verilen ama yapımı tamamlanmayan spor tesislerini Bakan Muharrem Kasapoğlu’nun gündemine getirdi. Çakırözer, amatör spor kulüpleri ve oyuncuları için de destek istedi.

YILLARDIR SÖZ VERİYORSUNUZ, HALA TAMAMLANMADI

Çakırözer, Bakan Kasapoğlu’nun bütçe sunumunda yüzme havuzlarının önemine ilişkin yaptığı konuşmasını hatırlatarak, Eskişehir’de yıllardır tamamlanmayan Yenikent Yüzme Havuzu’nu gündeme getirdi. Çakırözer, Bakan Kasapoğlu’na, “Sunumunuzda ‘Bir milyon gencimiz yüzme öğrensin, yüzme havuzları meselesi önemli’ diyorsunuz. Eskişehir’imizde yapımı yılan hikayesine dönen, 2014 yılından beri tamamlanmayan bir yüzme havuzumuz var. Ben bu görüşmelerde hiç değilse üç, dört kez söyledim. Önce 2017 denildi, sonra 2018, 2019! Bu havuz hala bitmiş değil. Olimpiyat şampiyonalarında, dünya müsabakalarında şampiyonlar çıkaran Eskişehir’de gençlerimiz, çocuklarımız ve aileleri bu havuzun bir an önce tamamlanmasını bekliyor. Bu havuzu ne zaman bitireceksiniz” diye sordu.

KASAPOĞLU: “2021’DE TAMAMLANACAK”

Bakan Kasapoğlu Çakırözer’e verdiği yanıtta havuzun 2021 yılında tamamlanacağının sözünü verdi. Kasapoğlu, “2020 yılı değil ama inşallah 2021’de, Ocak ayında maalesef bir takım şansızlıklarla karşılaşan Eskişehir’deki havuzumuzu tamamlayacağız. O konuyu da bizzat takip ettiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

AMATÖR KULÜPLERE DESTEK İSTEDİ

Çakırözer, görüşmelerde amatör kulüpler ve sporcular için de destek istedi. Koronavirüs pandemisinin en çok amatör futbolu ve sporcuları etkilediğini söyleyen Çakırözer, “Mart ayının sonundan bu yana maçlara çıkamayan futbolcular mağdur durumda. Geçimlerini sadece futboldan karşılayan bu oyuncular maddi kazançları olmadığı için evlerinin, ailelerinin geçimini sağlayamamakta. Sadece futbolcular da değil sağlıkçısından orada çekirdek satan esnafına kadar herkes mağdur. Bu süreçte amatör spor kulüplerimize de destek sağlanmalı” dedi.  Eskişehir’de amatör kulüpler için sahaların yetersiz olduğuna da değinen Çakırözer, Eskişehir’e yeni spor sahaları kazandırılmasını istedi. Çakırözer, “Eskişehir’imiz amatör sahalar, tesisler bakımından çok yetersiz. 80 amatör kulüp var, 12 tane sahada müsabaka yapmaya çalışıyorlar. Amatör kulüplerimizin ihtiyacı olan spor sahaları şehrimize kazandırılmalı” dedi.

“ATATÜRK STADYUMU OLSUN”

Çakırözer, 2020 yılı başında Eskişehir Stadyumu’nda meydana gelen çökmeyi de Bakan Kasapoğlu’nun gündemine getirerek, “Benzeri bir çökme olmaması için Türkiye’nin dört bir yanında stadyumlarda kontroller yapılıyor mu, ne sıklıkla yapılıyor?” diye sordu. Çakırözer, stadyumum isminin Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi çağrısını da yenileyerek, “Yeni stadyumun ismi hâlâ Yeni Eskişehir Stadı diye geçmekte, ama her görüşten Eskişehirlinin siyaset üstü bir talebi var. O da bu stadın isminin Atatürk Stadyumu olması. Cumhuriyet, Atatürk sevdalısı Eskişehirlilerin bu talebi yerine getirilmelidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim