Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü yaptığı yazılı açıklamada umutların tazelendiği yeni bir yıla girilirken maalesef Eskişehir’de 2015’e büyük çile yaşayarak girildiğini kaydetti.

 Meteorolojinin ciddi tüm uyarılarına rağmen hiçbir önlem almadan kar yağışını ve sonuçlarını bekleyen Büyükşehir Belediyesi’nin  acizlik örneği sergilediğini iddia eden Ünlü, “Vatandaşlarımız Avrupa şehri olarak gösterilen şehrimizde büyük sıkıntılar yaşamıştır. Erişkin ve çocuk acil servislerini düşerek yaralanan Eskişehirliler doldurmuştur. Aynı gün ondan fazla vatandaşımız araçların kayması sonucu yaşanan kazalarda yaralanmıştır. Altmıştan fazla maddi hasarlı trafik kazası yaşanmıştır. Tramvay dahi rayından çıkmıştır.

Sayılı büyük caddesi olan şehrimizde ana arterler temizlenmediği için zaten berbat olan trafik felce uğramıştır. İşyerlerine ulaşamayan vatandaşlarımızın şikâyetleri, ekmek, su gibi günlük temel ihtiyaçları karşılayan araçların ulaşım problemiyle birleşince hayatın akışı sekteye uğramıştır.

Avrupa şehrinin özelliklerini caddelerimizde ve sokaklarımızda göremedik. Acil müdahale ekiplerinin, kar ekipmanlarının caddelerimizde olmamasının ötesinde ilkel bir tuzlama bile yapılmamıştı. Merkezde bulunan Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi’ni şehrimizin yaşadığı bu çile karşısındaki pervasızlığı ise üzücüdür.

Gece Eskişehir sokaklarını, caddelerini dolaştım. Ne bir çalışma ne de bir önlem vardı. Gece vatandaşlarla birlikte uyumuş, geceyi uyuyarak geçirmiş bir belediye sabah ışıklarıyla da aymamıştır. Bizler şehrimizin içi boş reklamlarla tanıtılmasını değil öncelikle buradaki yaşayan hemşerilerimizin temel sorunlarının giderilmesini istiyoruz. Biz halkın gerçek temsilcisiyiz. Laf kalabalığı ile bu rezilliği kapatmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bu kış bize hizmetten vazgeçen belediyenin takipçisi olacağız.

Yaşadıkları inanılmaz bir iktidar rehavetidir. En temel görevlerini görmezden gelerek Eskişehir’i en temel hizmetlerden dahi mahrum bırakmaktadırlar. Algı ile şehir yönetmelerine izin vermeyeceğimizi ve hesap soracağımızı söylemiştik. Şimdi soruyorum, yaşadığımız bu çile Avrupa şehri diye tanıttığınız ancak merkezdeki birkaç mahalle dışında geri kalmış bir kasabayı andıran şehrimize ve hemşerilerime yaptığınız reva mıdır? İnönü belediyesinin bile gece çalıştığı bir şehirde Büyükşehir Belediyesi sabah dükkânını açan esnaftan sonra bile ortalarda neden görünmemiştir? İlkel bir tuzlama bile yapılmazken nasıl Avrupa şehri iddasını  sürdüreceksiniz? Yerel radyolarda ve gazetelere apar topar geçtiğiniz “büyükşehir titizlikle çalışıyor” haberleri halkımızın tepkisinden korkunuzun mu, yoksa acizliğin paniğinin mi göstergesidir? Büyükşehir Belediye başkanının halkımızdan özür dilemesini bekliyor ve yeni yılda da halkımız adına takipçi olmaya devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim