Haber: Gökhan Koçal 
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ittifak, adayların açıklanması ve kurucu il başkanı Osman Yüksel’i MHP’ye geçmesini değerlendirdi. “Eskişehir’de yüzde 99 ittifak olacak” diyen Çalışkan,  “Genel merkezler bu konuda gerekli açıklamayı yapacak. Henüz net bir şey yok. Bugün yarın ittifak kararı açıklanır” dedi.

ADAYLARIN AÇIKLANMASI ELİ KULAĞINDA

İlçe belediye başkan adaylarının açıklanmasına ilişkin ise “eli kulağında” diye yanıt veren Başkan Çalışkan, “Yarın açıklanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

MHP’YE GEÇMESİNİ BEKLİYORDUK

AK Parti Kurucu İl Başkanı Osman Yüksel’in MHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmasını yorumlayan Çalışkan şunları söyledi: “MHP’li arkadaşların değerlendirmesi lazım. Bizim değerlendirmemiz yakışık olmaz. MHP’ye geçmesini bekliyorduk. Yaklaşık 1 aydır konuşulan bir konuydu. Bilgimiz vardı fakat ihtimal vermiyorduk. Hayırlısı olsun.” Yüksel’in MHP’ye geçmesinin ittifakı olumsuz etkileyip etkileyemeyeceğine ilişkin ise Çalışkan, “Osman Beyin geçişi onların yorumlayacağı şeyler. Geçişten sonra süreç ve geçişe ilişkin stratejik değerlendirmeler pazar günü itibariyle her iki genel başkana da iletildi” dedi.

Çalışkan son olarak, “Bizim MHP’ye ilişkin hassasiyetimiz, sevgimiz, güvenimiz tam; sıkıntı yok” dedi.

Editör: TE Bilişim