İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş haftanın gündemine ilişkin basın açıklaması yaptı. Ektaş, "

            Sayın Basın mensupları, Saygıdeğer Eskişehirliler, ne yazık ki dün bir kez daha Ayasofya’da, bir imam tarafından Cumhurbaşkanının huzurunda üzeri örtülü olarak Atatürk’e ve Cumhuriyetin Kurucularına hakaret edilerek saldırılmıştır. Sistematik ve planlı olarak sürdürülen bu saldırılarla Milli Birlik ve Kardeşliğimiz hedef alınmaktadır. Türk Milleti ve İslam inancıyla bağını koparmış bu sözde din adamlarının Diyanet İşleri Başkanlığında odaklanmış olması ve Ayasofya gibi en önemli ibadet merkezlerimizde görev alabilmesi daha da üzücüdür. Atatürk, Cumhuriyet, inanç ve değerlerimiz ile yaşam biçimimiz üzerinden düşmanlık ve nefret tohumları ekmeye çalışan bu sapık zihniyetli kişileri kınıyor, Cumhuriyet Savcılarını bir an önce göreve davet ediyoruz.

CUMHUR İTTİFAKI MİLLETVEKİLLERİ, ESKİŞEHİR’E BORCUNUZU ÖDEYİN!

AK Partili Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, İstanbul Kanalı inşaatının temelinin Haziran ayı sonunda atılacağını, İstanbul’un sağında ve solunda da iki yeni şehir inşa edileceğini beyan etti. Daha önce yapılan açıklamalardan sadece Kanalın inşa maliyetinin 70 milyar dolar olacağının öngörüldüğünü hatırlıyoruz. Yeni kurulacak iki yeni şehrin maliyetini ise hesaplamak sanırım imkansızdır.

Buradan iktidar sahiplerine sesleniyoruz. Türkiye İstanbul’dan İbaret Değil! Bu güzel vatanın 80 şehri daha var. Her şehrin çözüm bekleyen, kaynak olmadığı gerekçesiyle ötelenen, yapılmayan, giderilmeyen ihtiyaçları var.

İlimizde de, Çevre Yolu, Alpu Yolu, Seyitgazi Yolu, Sarıcakaya Yolu, Afet riski kapsamında depreme dayanıksız binalar, kentsel dönüşüm, tarımsal amaçlı kullanım suyu gibi kangren haline gelmiş sorunlar var, esnafımız, yevmiyeli çalışanlarımız başta olmak üzere toplumun önemli bir kesiminin kötü ekonomi yönetimi ve pandemi nedeniyle ciddi desteğe ihtiyacı var.

Büyükşehirler arasında, kenti dışından geçen çevre yolu olmayan tek şehir Eskişehir’dir.

Eskişehir içinde kalan çevre yolunda yaşanan trafik kaosunu her gün onbinlerce vatandaşımızla birlikte yaşıyoruz.

Başta; Organize Sanayii, EMKO, 75. Yıl Mahallesi, Şehir Hastanesine olmak üzere bir çok işyeri, yerleşim yeri ve hizmet birimine ulaşmak için bu yolu kullanmak zorunda kalan Hemşerilerimiz, ömrünü bu yolda tüketmekte, trafik stresi yüzünden sağlığını kaybetmektedir. Harcanan enerji ve yitip giden zaman ayrı kayıptır.

ESKİŞEHİRLİLER, KENDİLERİNİ KANDIRILMIŞ HİSSETMEKTEDİRLER.

Eskişehir halkı geçtiğimiz seçimlerde Cumhur İttifakının Eskişehir için verdiği sözlere itibar etmiş ve 4 Milletvekili vermiştir. Ancak, aradan geçen 3 yıl içinde verilen sözlerin hiç biri tutulmamıştır, Eskişehir halkı kendini kandırılmış hissetmektedir. Cumhur ittifakına 4 milletvekili veren eskişehir, bu zulmü hak etmemektedir.

Kanal İstanbul’a, Yandaş Müteahhitlere “garanti” ücretleri için Ülkenin kısıtlı kaynaklarını kullanan iktidarın, Eskişehir Çevre Yolları için gerekli küçük meblağlı ödenekleri tahsis edememesi kabul edilemez. Eskişehir halkı kendine hizmet etmeyenlere hakkını helal etmeyecektir, sandıkta hesaplaşacaktır.

TÜLOMSAŞ VE MİLLİ HIZLI TREN HAYAL OLDU!

TÜLOMSAŞ’ın yıllardır süren planlı tasfiye sürecinde, Ulaştırma Bakanları ve TÜLOMSAŞ Genel Müdürleri, Eskişehir’in Raylı Sistemler Üretim Merkezi olacağı, Yüksek Hızlı Milli Trenin Eskişehir’de üretileceği vaatleriyle Eskişehir kamuoyunu oyaladılar. Bu vaat sahiplerinden biri olan son Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, birkaç gün önce “160 kilometre hızla seyahat imkanı sağlayacak yerli ve milli hızlı tren Prototipinin Sakarya’da tamamlandığını ve 3 ay içerisinde test sürüşleri için raylara ineceğini açıkladı. Bu açıklama, Eskişehir’in yıllar önce devreden çıkarıldığının itirafı ve ispatıdır. Şu anda TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü olarak adı değiştirilen Eskişehir Demiryolu tesislerinde lokomotif ve tren seti üretimi yoktur, sipariş alamamaktadır. TCDD’nin revizyon tamiri için teslim ettiği lokomotiflerin bile revizyonları yaklaşık 30 günde tamamlanabilmektedir. Eskişehir kamuoyu ve bizler Ulaştırma Bakanlığı, TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü ve Eskişehir Bölge Müdürlüğünden şu sorulara cevap bekliyoruz:

  • Eskişehir Fabrikalarında sipariş alınmış ve seri üretime devam edilen lokomotif var mıdır? Varsa kaç sipariş vardır, kimlere üretilecektir?
  • Milli ve Yüksek Hızlı Tren Setlerinin Eskişehir’de üretilmesi için alınmış bir Bakanlık kararı var mıdır?
  • TCDD’nin ihtiyacı olan ve yurt dışı ihale ile alınacak yüksek hızlı tren setleri ihalesi şartnamesinde daha önce yer alan “yerlilik” şartında Eskişehir için yapılmış tanımlama halen korunmakta mıdır? İhale yapılacak mıdır?

            İYİ Parti Eskişehir İl Teşkilatı olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi Sayın Halkımıza tekrar taahhüt eder ve saygılar sunarız."

Editör: TE Bilişim