CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyarete ederek, Eskişehir’in kültür ve turizm potansiyelinin arttırılması adına önerilerini sundu. Eskişehir’in kültür ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi adına ilçelerin desteklenmesini isteyen Çakırözer, Bakanlık ve yerel yönetimler ortaklığında Eskişehir’de turizm acentaları ile ‘turizm zirvesi’nin gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

Eskişehir’in en öncelikli taleplerinden birinin Hasan Polatkan Havaalanı’nın işler hale getirilmesi olduğunu vurgulayan Çakırözer, Hasan Polatkan Havaalanı’nın yolcu ve kargo taşımacılığında daha işler hale getirilmesi ve tarifeli uçak seferlerinin başlatılmasını istedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ederek, başarılar dileyen Çakırözer, Eskişehir kültür ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi adına destek istedi.  Eskişehir’in en öncelikle taleplerinden birinin Hasan Polatkan Havaalanı’nın işler hale getirilmesi olduğunu belirten Çakırözer, “Büyük bir turizm potansiyeline sahip olan Eskişehir’imiz Yazılıkaya Vadisi’nden termal kaynaklara, Odunpazarı Evleri’nden tarihi Selçuklu-Osmanlı eserlerine, müzelerden parklara sayısız eser ve doğal güzelliklere sahip. Ancak turistik bir destinasyon haline gelen Eskişehir’imizi daha çok yurttaşımızın görebilmesi ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi adına yeterli destekler yapılmamaktadır. Eskişehir’imizi daha çok yurttaşımızın görmesi adına öncelikli olarak uçak seferleri başlatılmalı ve Kütahya’da olduğu gibi Eskişehir’imizde de seyahat acentalarına destek verilmelidir” dedi.

TARİFELİ UÇAK SEFERLERİ BAŞLATILMALI

Eskişehir’de uçuşların tekrar başlaması yönünde kamuoyunda yoğun bir talep ve beklenti olduğunu dile getiren Çakırözer, “ Hem Meclis’te hem de komisyon görüşmelerinde bu talebi defalarca dile getirdik. Ancak beklenti ve taleplere rağmen havaalanının açılmasına ilişkin  hala herhangi bir girişimde bulunulmadı. Eskişehir Havaalanı tarifeli uçuşlara zarar gerekçesiyle kapatılmış, Kütahya Zafer Havaalanı bu şekilde faaliyete geçmiş, Eskişehir başta olmak üzere ülke genelinde çokça tartışılmıştı. Ancak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre Ağustos 2018’de Zafer Havaalanı’nda toplam 72 bin 484 yolcu taşınırken, tarifeli uçuşlara kapatılan Eskişehir Hasan Polatkan’da toplam 73 bin 439 yolcu taşınmıştır. Eskişehir’in yolcu kapasitesi ortadadır. Eskişehir’imizi daha fazla yurttaşımızın ziyaret edebilmesi için Eskişehir’imizdeki hava alanı işler hale getirilmelidir. Kütahya’da olduğu gibi Eskişehir’imizde de seyahat acentalarına destek verilmelidir” dedi.

‘TURİZM ZİRVESİ’ ÇAĞRISI         

Eskişehir’in kültür ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi adına Eskişehir’de ‘turizm zirvesi’ yapılması çağrısında bulunan Çakırözer, “Eskişehir’imizde Bakanlık ve yerel yönetimler ortaklığında Ticaret Odamız ve Sanayi Odamızın da katılımıyla Eskişehir’de turizm acentaları ile ‘turizm zirvesi’ yapılmalıdır. Böyle bir turizm zirvesinin yapılması Eskişehir kültür ve turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve Eskişehir’e gelen turistlerin daha çok şehirde kalması adına büyük önem taşıyacaktır” dedi. 

TERMAL TURİZME YATIRIM İSTEDİ

Ziyareti sırasında Eskişehir’in termal su bakımından zengin olduğunu da hatırlatan Çakırözer, Kızılinler Termal Tesisi başta olmak üzere, Eskişehir’deki termal suların turizm ve sağlık sektörlerine kazandırılması için de Bakan Ersoy’dan destek istedi.

ŞEHRE YENİ MERKEZLER KAZANDIRILMALI

Eskişehir’de kültür ve sanata olan ilginin her geçen gün daha da çok arttığına dikkat çeken Çakırözer,  Eskişehir’e yeni kültür ve turizm merkezlerinin kazandırılmasını da istedi.

Çakırözer, Eskişehir’in turizm potansiyelinin tam anlamıyla kullanılabilmesi adına Frig Vadisi’nin, Han Yeraltı Şehri’nin, Seyitgazi’nin ve Sivrihisar’ın tanıtımlarına Bakanlık tarafından kaynak ayırılmasını belirtti.

ESKİŞEHİR’İ DAVET ETTİLER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfi Artar ve Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Genel Yayın Yönetmeni Gülriz Germen’in de katıldığı ziyarette Çakırözer, Bakan Ersoy’u Cuma günü açılışı gerçekleşecek yılın ilk konserine ve şehir tiyatrolara davet etti. Heyet Bakan Ersoy’u Eskişehir’de gerçekleştirilen opera, tiyatro ve kültür sanat etkinliklerine ilişkin bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim