CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’te yemin töreni sonrasında açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliğinin ardından yeni dönemde Meclis’te tüm yetkilerin tek adamın elinde toplanılmak istendiğini dile getiren Çakırözer, “ Anayasa değişikliği ile Meclis’in yetkilerinin azaltılmak istenmesine karşı demokrasimiz ve ülkemizin geleceği için mücadele edeceğiz. CHP parlamentoda yeni dönemde de hak, hukuk, adalet isteyen milyonların sesi olacak” dedi.

24 Haziran seçimlerinin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen yemin töreni sonrasında 27. dönem parlamentosu başladı.

DEMOKRASİ MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

Yemin töreni sonrasında yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Çakırözer, “Anayasa değişikliği sonrasında Türkiye artık Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçti. Meclis’in yetkileri elinden alınarak parlamento işlevsizleştirilmek isteniyor. Güçler ayrılığı yok edildi. Bizler Meclis’i itibarsızlaştırmak isteyenlere karşı demokratik bir Türkiye için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yeni dönemde ana muhalefet partisi olarak, ülkede demokrasi, çoğulculuk ve özgürlükler isteyen milyonların sesi olacaklarını dile getiren Çakırözer şu değerlendirmelerde bulundu;

 “Artık yetkileri elinden alınmak istenen, ilan edilen OHAL ile yasama yetkisi Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanan bir Meclis ile karşı karşıyayız. Bu zor süreçte hepimize, en çok da Cumhuriyet Halk Partimize büyük görevler düşüyor.  Parlamentoda yeni dönemde demokratik bir hukuk devleti mücadelemizi, özgürlükler mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

ESKİŞEHİRİMİZİN SESİ OLACAĞIZ

Meclis’te yeni dönemde de Eskişehir’in ve Eskişehirlilerin sıkıntı ve taleplerinin giderilmesi için çalışacağını dile getiren Çakırözer,25 ve 26’ıncı dönemde olduğu gibi Eskişehirimizin ve Eskişehirlilerin sesi olmaya devam edeceğim. Yeni dönemde Milletvekilimiz Jale Nur Süllü  Eskişehir’imizde her kesimden yurttaşlarımızın taleplerinin giderilmesi, ihtiyaçlarının karşılanması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim