Emek Partisi  Eskişehir İl Sekreteri İbrahim Akgün TCDD arazisinin ihaleye çıkması ile ilgili şu ifadelere yer verdi; "TCDD'nin Eskişehir'deki taşınmazları üzerinde bulunan Gar Binası ve çevresi, Eğitim Merkezi, Hastane, Demirspor Tesisleri, Düğün Salonu, TÜLOMSAŞ yerleşkesi, ile Halı Saha, Lojmanlar, Eski Loko Depo, Vagon Atölyesi, Yol Atölyesi, Fidanlık, Lise, Meslek Yüksekokulu, İkinci Etap Lojman sahası, kavaklık ve  Enveriye İstasyonu bölgesini kapsayan 123 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli imar planına hazırlanması  ve jeolojik, jeoteknik etüt raporu hazırlanma işi ihale açıldığı görülmektedir.

Her ne kadar kurum yetkililerinin1/1000 lik imar Planı olamadığı için bu ihale ilanına çıkıldığını belirtse de bütün uygulamaların hemen hepsinin ardından yandaşlara rant yaratma hesapları ortaya çıkmıştır.

Eskişehir ilimizin yakın geçmişine bakarsak bu tür denemeler hep yaşanmıştır. Demokrasi Platformunun en önemli mücadele alanlarından biri olan Fabrikalar Bölgesinin akıbeti gibi, Kentpark yerleşim alanının TOKİ ye devredilmesi gibi, Stadyum yerinin yapılaşmaya açılması girişimleri gibi, halk tabiriyle ele ense çekme oyunları hep yaşanmıştır.

Bu tür girişimleri bazıları ESKİŞEHİR halkının ve Örgütlü güçlerinin birleşik mücadeleleriyle geri püskürtülmüş bazıları da şekil değiştirilerek uygulamaya girmiştir.

Eskişehir yerleşiminde önemli bir yer tutan bu 123 ha alanın da İmar Planlarının hazırlanarak Tepebaşı Belediyesine onaylatılacağı belirtilmektedir. Ancak bizler bu tür uygulamalara yapılan itiraz halinde Bakanlık yetkilerinin devreye sokularak yerel yönetimlerin devre dışı bırakılması uygulamalarını da çok yaşadık.

Bu nedenle EMEK Partisi olarak tüm Eskişehir Halkını ve Emek Demokrasi güçlerini bu konuda uyanık olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu alanın nasıl kullanılacağına Eskişehir halkının ve örgütlü yapılarının görüş ve düşünceleri alınarak karar verilmelidir"

Editör: TE Bilişim