Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, bir toplantıda partisinin yöneticilerine görevler verdiği, hizmetlerin kendileri tarafından yapıldığını anlatmasını sözlerini değerlendiren CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP’li belediyelerin çalışmalarını anlattı.

Eskişehir'deki bu hizmetler Eskişehir'de damgasını vuran CHP belediye başkanları tarafından yapıldığını belirten CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, “Nereye gidersiniz gidin, nerede güzellik varsa orada CHP'li belediye başkanlarının imzası var.

AKP'nin büyükşehir belediye başkan adayını açıkladıkları ve yayınladıkları videoda, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri gösteriyor sanki AKP hükümeti yapmış gibi izlemi yaratmaya çalışmışlardı. Sayın Varank, Eskişehir'i gezme gibi zamanı olmadı.

Eskişehir'i sadece son 5 yılını damgasını vuran Odunpazarı’nı yöneten, Odunpazarı Belediye Başkanının yaptıklarını anlatayım” dedi.

2004-2014 yılına kadar AKP’li belediye başkanı yönettiğini hatırlatan Adar şunları söyledi:

“ Odunpazarı evleri bölgesinde eski binalarını dış cephelerinin makyajı ile uğraştı. 2014 yılı sonra CHP eline geçtiğinde her binanın ayrı bir işlevi var. Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi, Geçtiğimiz aylar içinde açmış olduğumuz olduğu Ataol Behramoğlu Kütüphanesi var, burası kültür müzesi haline gelmiş. Büyükşehir tarafından kamulaştırılan bir müteşebbis tarafından yeni bir anlayış ile dizayn ettiği Odunazarı Modern Müze'yi. Eskişehjr’e kazandırılan bu eser Türkiye'de örneği olmayan bir müze. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Hangi köşeye bakarsınız bakın belediyelerimizin yaptıkları hizmetler var. Uğur Mumcu Parkı, Cumhuriyet Parkı.Her bölgede Halk Merkezi kuruldu. Yaşlı insanlarımızın toplanabildiği Koca Çınar Merkezleri, çocuklarımızın eğitimi için Kreşler bu son 5 yıl içinde yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri saymakla bitiremezsin. Kent Park, Sazova, gerekse Yenikente yeni açılacak Parkı görürsünüz. Halk bu hizmetleri biliyor. CHP'li belediyelerin yaptıkları o kadar çok ki, almış olduğu vergiden aynı oranda pay vermeyen AKP'nin hükümetleri kendilerini sorgulaması gerekir.

Dede Korkut Parkı gerçekleştirdiler. İşlevsel özelliği ile Sazova Parkı'nın işlevselliğini kıyaslasınlar. Birisinde sadece kendi yandaşına rant sağlama var, diğerinde ise insanları eğiten, hoş vakit geçirebileceği yerler var. Millet Bahçesinin neler olacağını göreceksiniz. Belediyelerin yaptıkları ile AKP'lilerin yaptıkları hizmetleri kıyaslayacaksınız. Yapılan hizmetlerin kalitesini Eskişehirliler iyi biliyor ve kaliteli hizmetlerin peşinden gider.”

Eskişehir’de de ekilen tarım alanlarının azalmaya başladığını vurgulayan Adar, “Çiftçi kaçmaya başlıyor. Çiftçi para kazanamadı için mesleğini terk ediyor. Çiftçiyi desteklediği ifade eden AKP'nin büyük eksilikleri var. Hibe destekleri ile ilgili ödemeler zamanında yapılmıyor. Bu sene hibe desteklerinin 3'de ikisini kestiler” diye konuştu.

                                                                                                                                    

Editör: TE Bilişim