Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon toplantısında, genelde  çalışmaların mahkumların cezaevindeki koşullarının iyileştirilmesine odaklandığını, oysaki  eşi cezaevinde olan kadınların ve ailelerin çok daha fazla  sorunla mücadele etmek zorunda bırakıldığını, söyledi.

Dr. Jale Nur Süllü, cezaevlerinde olan kadınların sorunlarının çözülmesi ve şartlarının iyileştirilmesinin yanında eşi cezaevinde olan kadının da birçok sorun ile yüzleştiğini belirterek kadının ağır koşullar altında eşine ve ailesine bakmak zorunda kaldığının altını çizdi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Süllü konuşmasına şöyle devam etti “Eşi cezaevinde olan kadın ve çocuklar,  toplumsal dışlanma riski , ekonomik zorluklar ile  dezavantajlı duruma düşmektedir.. Eşi cezaevine giren kadın süreci,  kendi ailesinin ya da kocasının ailesi yanında zorluklar içinde yaşamakta. Bu açıdan bakıldığında cezaevinde olan kadınların yaşadığı zorlukların çözümü düşünülürken göz ardı edilen mahkûm eşi ve çocukları ile ilgili de çözüm süreçleri planlanmalı” dedi.

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak,  2010 yılında ebeveynleri ceza evinde olan çocuklara yönelik açmış olduğumuz ve halen başarı ile sürdürülen okul öncesi eğitim kurumu,  çocukların eğitimine yönelik  önemli bir proje olmasının yanı sıra kadının çalışma ve sosyal yaşama katılabilmesi ile sosyo-ekonomik güçlenmesi açıdan  tüm Türkiye’de model alınması gereken bir projedir.

Editör: TE Bilişim