Eskişehir Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen’i makamında ziyaret ederek, daha sonra birlikte sahaya inerek,Lokantacı esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek Türkiye Büyük Millet Meclisin ’de dile getireceğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak ; "Tüm Dünyada olduğu gibi,Ülkece olarak da hep birlikte zor günler geçiriyoruz,Esnafımız 80 gün sonra kepenk açması tabi ki sevindirici,ama tabiki sorunlar çözülmedi. Hizmet sektöründe henüz bir çok meslek dalı kapalı,

mağduriyetlerini biliyoruz, pandemi sürecinin normalleşme süreci ile sosyal mesafe kuralları gereği,

Lokantacı esnafının dükkanları da masalar arası mesafe ve çapraz oturma düzeni yüzde 50 nin altında iş kaybına uğradığını gördük.

Esnafımızın yeniden toparlanması biraz zaman alacak. Bu süreçte esnaf destek paketlerinin devam etmesi, can suyu kredilerinin arttırılması ile esnafımızı biraz olsun rahatlatacak diyerek ;

Devlet ve Milletimiz el ele vererek sorunları aşacağız" dedi.

Eskişehir Lokantacılar Odası Bşk.Bahar Bilen;

Sayın Vekilimizin ziyaretinden çok memnun olduklarını,özellikle devletimizin gücünü sahada moral olarak esnaf teşkilatımıza hissettirdiklerini belirtti.

Bilen, normalleşme süreciyle halkımızın yavaş yavaş dışarı çıkmaya başladığını,işlerin salgın öncesi seviyeye dönmemesi,ikinci dalga olmaması halinde,ekim ayını bulabileceği tahmininde bulundu.

Bilen, "Bu süreçte tüm halkımızın gönül rahatlığı ile lokantalarımıza gelebilirler ,tedbirlerimizi aldık,tüm hijyen kurallarına uyulduğunu beyan ederek,sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edildiğini, esnafımız ve Eskişehir halkımız Ramazan boyunca yapılan yardımlar ile çok güzel bir dayanışma örneği göstermiştir,

kendilerine şükranlarımı sunuyorum,aynı dayanışma içerisinde birlikte bu zor günleri hep birlikte atlatacağız ,herkese sağlıklı günler,esnafımıza bol bereketli işler" temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilişim