Mustafa Destici, burada yaptığı konuşmada, “Birbirimize karşı olan sevgimizi, hoşgörümüzü büyük oranda kaybettik. 7 asır önce bu topraklarda yaşamış manevi büyükler bugün yok” diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Fezleke görüşmeleri Meclis TV'de yayınlanmadı. Bu konuda ne söyleyeceksiniz" sorusuna karşılık BBP Genel Başkanı Destici, "Meclis TV'den yayınlanmamasını kınıyorum, doğru bulmuyorum çünkü milletin her şeyden haberdar olması gerekir” diye yanıt verdi.

GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEK NİYETİ VAR

Suçlanan Bakanların savunmalarını milletin de izlemesi gerektiğini ifade eden Destici şöyle konuştu: “Çünkü önce milletin vicdanında, kamu vicdanında aklanmaları gerekiyor. Bununla birlikte tabii ki de hukuk önünde de aklanmaları gerekiyor. Ben o zaman da söylemiştim. Suçlananlar, itham edilenler nihayetinde bu bir soruşturma. İspatlanmış bir şey değil. Gitsinler hukuk önünde aklansınlar. Ancak o şekilde kendilerini aklayabilirler ya da kendi üzerlerindeki bu tür iddiaları çürütebilirler. Onun yanı sıra TBMM'de bu fezlekelerin görüşüldüğü gün canlı yayınlansa millet bu suçlanan Bakanların, muhatapların savunmalarını izleyecek ve şeffaf bir şekilde karar verecek. Tabii burada niyet nedir diye baktığımız zaman niyet okuyucu değiliz ama bunu Meclis'te birtakım alt komisyonlara ya da oluşturulacak komisyonlara havale edip çürütmek, yani zamana yaymak, gündemden düşürmek gibi bir niyet var. Kim haksız, hukuksuz, adaletsiz bir iş yapmışsa mutlaka hukuk önünde bunun hesabını vermeli. Bunlar milleti ayrıştıracak, kamplaştıracak, çatıştıracak konular başlıklar haline dönüştürülmemeli, toplum gerginleştirilmemeli."

Editör: TE Bilişim