Yapılacak olan CHP Eskişehir İl Kadın Kolları seçimi nedeniyle Fikriye Söğütlü, İl Kadın Kolları başkanlığına adaylığını açıkladı. Partide basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan Fikriye Söğütlü, güçlü toplumun ancak güçlü kadınlarla mümkün olabileceğini söyledi.

Kadının evlenip evlenmeyeceğini bir tercih olarak kabul etmeyen anlayışın, evlilik üzerinden toplumsal kutuplaşma yaratmayı hedeflediğini öne süren CHP İL Kadın Kolları başkan adayı Fikriye Söğütlü, “Kadının bedeni, yaşam tarzı, sosyal ve ekonomik alandaki durumu üzerinden alınan tüm kararlar kadına aittir. Bir ülkenin modern ve gelişmiş olup almadığının en büyük göstergesi kadının o ülkedeki konumudur” dedi.

Cumhuriyet kadınlarının ülkenin geleceğinde endişe duyduğunu ifade eden Söğütlü şunları söyledi:

“Şiddetin her türlüsüne maruz alan kadınlar için, özgürlük ve hak mücadelesi için, geleceğimize ve hayatımıza sahip çıkmak için, kadıların siyasal ve sosyal hayatta aktif rol alması için, bu ülkeyi çocuklarımız ve kadınlarımız için güvenli, özgür, eşit, mutlu bireyler olarak yaşayabilecekleri çağdaş bir ülke haline getirmek için, geçmişten bu güne devreden bir borcu sahiplenmenin sorumluluğunu taşıdığımız için hak aramaya geliyoruz.

Bunun yolunun da emek verdiğim siyasal mecradan görev ve sorumluluk almaktan geçtiğini iyi biliyorum.”

                                                                               

Editör: TE Bilişim