Saadet Partisi (SP) Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyesi Nazif Ayaz, partinin haftalık basın toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Ayaz, İsrail ile yapılan anlaşmaya tepki gösterdi.
Atatürk Havalimanı’na yapılan saldırının 44 insanın ölümüne, 40’ı ağır olmak üzere 239 insanın yaralanmasına neden olduğunu belirten Ayaz, terörü lanetlediklerini söyledi. İslam ülkelerinde meydana gelen terör saldırılarının batılı ülkelerin desteğiyle gerçekleştiğini iddia eden Ayaz, “Biri cami bahçesindekilere saldırıyor. Bir diğeri havalimanındakilere. Biri çarşıdaki insanları hedef alıyor, biri otobüs durağındakileri. Birinin arkasından PKK, öbürünün arkasından IŞİD çıkıyor olsa da arkalarındaki güç, ırkçı emperyalizm ve ona bilerek veya bazı çıkarları için bilmeyerek dost olanlardır. Bu üst akılı görmeden ve terör yoluyla Türkiye’ye yön vermeye çalışan küresel güçlere karşı gereken tedbirler alınmadan terörü önlemek mümkün değildir” dedi.

“İLK KEZ BU ABLUKA TÜRKİYE TARAFINDAN RESMEN TANINDI”
Türkiye’nin İsrail ile yaptığı anlaşmaya da değinen Ayaz, parti olarak anlaşmayı doğru bulmadıklarını ve kabul etmediklerini ifade etti. Ayaz, şöyle devam etti: “Eğer İsrail ile ilişkileriniz normalleşiyorsa biliniz ki Filistin ile ilişkilerimiz anormalleşir. Filistin’e, Gazze’ye bir iki yatırım yapmakla mesele örtbas edilemez. İsrail özür dileyecekti, Mavi Marmara şehitleri için tazminat ödenecekti, en önemlisi Gazze’ye uygulanan abluka kalkacaktı. İsrail özür diledi m? Hayır. Peki tazminat ne oldu? İsrail’in Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine bir fon üzerinden 20 milyon dolar para yardımı yapması kabul edilmiş oluyor. Bu, işlenen suçun tazminatı değil, bir yardım kuruluşu tavrı takınmaktır. İsrail’in yıllardır Filistin halkına uyguladığı soykırım, Gazze’ye uygulanan haksız ve hukuksuz abluka görmezden geliniyor.  Üstü kapatılıyor ve ilk kez bu abluka, askeri bir kuşatma Türkiye tarafından resmen tanınarak anlaşma metninin içine giriyor.”
 
Editör: TE Bilişim