DSP Eskişehir Odunpazarı İlçe yönetim kurulu üyeleri, MSB bağlısı iş yerlerinde çalışan işçilerin “Askeri Ceza Kanunu” kapsamında “Askeri Şahıs” konumuna konularak yetkililer tarafından suçlu gibi muameleye tabi tutulduğunu üzülerek öğrendiklerini ifade ederek tepki gösterdiler.

Odunpazarı İlçe Yönetimi Adına; Nebi Kullapçı (Demokratik Kitle Örgütleri ile İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Kaan Durgut (Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Burak Gülseren (İlçe Sekreteri - Basın Sözcüsü) yaptıkları açıklamada;  “İşçilerin özlük hakları verilirken “4857 Sayılı İş Kanunu’na”, ceza verilirken “Askeri Ceza Kanunu’na” tabi tutmaya çalışan yetkililerin de ne yapmaya çalıştığına bir türlü anlam veremiyoruz. Anayasa mahkemesi kararları ve içtihatlarla da sabit olduğu üzere, MSB ve bağlı iş yerlerinde çalışan işçiler 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi işçi statüsünde olduğundan, seçim kurullarında müşahit veya siyasi partilerde görev almalarına yasal bir engel bulunmamaktadır” dedi.

Açıklamada şöyle denildi:                                     

“Yasaları yok sayarak haksız ve hukuksuz işlem yürüten Milli Savunma Bakanlığı ve bağlısı işyerleri işçiler üzerinde siyasi baskı yapmaktadır. MSB ve bağlısı işyerleri soruşturmalardan derhal vazgeçmeli ve bu siyasi fişleme çalışmasına son vermelidir.

Demokratik Sol Parti (DSP) gücünü Haktan, Halktan, İşçiden, Çiftçiden, Emekçiden alan bir partidir. Bu hukuksuz uygulamalar karşısında işçilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacak, konunun takipçisi olacaktır.

Eskişehir Milletvekili Sayın Dr. Jale Nur Süllü’ye bu haksız ve hukuksuz uygulamayı kamuoyuna duyurması ve TBMM gündemine taşıması adına gösterdiği gayretten dolayı DSP Odunpazarı İlçe Yönetimi olarak teşekkür ediyor, bu konuda yaptığı ve yapacağı her türlü çalışmanın destekçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Tüm Milletvekillerimizi, işçilerimiz adına yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulama karşısında dikilmeye ve konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim