Çakırözer, “Kültür payları ilçe belediyeleri arası hakkaniyetli dağıtılsın”
 
Turizm ve Kültür Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kente yeni kültür ve turizm mekanları kazandırılması için Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı'dan destek istedi. Çakırözer ilçelere verilen kültür payları konusunda da hakkaniyetli bir yaklaşım sağlanmasını dile getirdi.
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı'dan kente yeni kültür ve turizm mekanları kazandırılması için destek istedi. Çakırözer ilçelere verilen kültür payları konusunda da hakkaniyetli bir yaklaşım sağlanmasını istedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında söz alan Çakırözer, Kızılinler'de termal tesis kurulması amacıyla arazi tahsisi sağlanması konusunda yaptığı katkı için Bakan Avcı'ya teşekkür ederek, "Şimdi burayı girişimciler için cazip hale
getirmemiz lazım. Eğer yine bir istekli çıkmazsa projenin gerçekleşmesi için bu bölgenin Tepebaşı Belediyemize devri gerekebilir. Bu projeyi birlikte hayata geçirelim" dedi.
 
Çakırözer 23 yıldır yapımı tamamlanamayan Sazova'daki Kültür Merkezi'nin tamamlanması için de Kültür Bakanlığı'nın destek olmasını istedi. Çakırözer, "Bu tesisin bitirilmesini sağlayabilirsek şehrimiz yeni bir kültürel merkez kazanmış olacak" dedi
 
FRİG VADİSİ'NE KAYNAK
 
Eskişehir'in turizm potansiyelinin tam anlamıyla kullanılabilmesi için Frig Vadisi'nin, Han Yeraltı Şehrinin, Seyitgazi'nin, Sivrihisar'ın tanıtımlarına Bakanlıktan kaynak ayrılmasını isteyen Çakırözer "Gelen turistlerin Eskişehir'de daha fazla kalmasını sağlamalıyız" dedi.
 
BELEDİYELERE ADİL DESTEK
 
Çakırözer, belediyelerin topladığı emlak vergisinden yapılan Kültür payı kesintilerinin ilçelere adil bir şekilde dağıtılmadığı yönünde Odunpazarı Belediyesinin sıkıntıları olduğunu belirterek, "Bu adaletsizliğin mutlaka giderilmesi ve kültür paylarının adil dağıtılmasının sağlanması gerekir" dedi.
 
AVCI: Kızılinler'i Tepebaşı'na verebiliriz
 
Bakan Nabi Avcı da yaptığı konuşmada Çakırözer'in dile getirdiği taleplere karşılık verirken, Kızılinler'de tahsis edilen bölgenin ilgili girişimci çıkmaması durumunda Tepebaşı Belediyesi'ne verilebileceğini belirtti. Avcı, "Orada ihaleye çıktık. Kimse müracaat etmedi. Şimdi, daha cazip bir ihale koşullamasıyla buna bir daha çıkacağız. Eğer onda da şey olmazsa ilgili belediyeye devrederiz, hemen onlar da kendi koşullarıyla ihale çıkarabilirler" diye konuştu
 
KÜLTÜR MERKEZİ'NE DESTEK SÖZÜ
Avcı Han'da 2’nci derece arkeolojik sit alanında 10 adet parseli kamulaştırdıklarını, 2 adet parselin kamulaştırma işlemlerinin ve diğer parsellerin kamulaştırmasının da sürdüğünü belirtti. Avcı Tepebaşı Belediyesi'ne ait Sazova'daki yarım kültür merkezi konusunda da Tepebaşı Belediyesi'nden 2012 yılında yaklaşık maliyet konusunda bilgi istendiğini, kendisinin de konuyu Tepebaşı Belediyesiyle konuşarak bilgi alacağını ve gerekenin yapılacağını bildirdi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim