İYİParti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu,Kütahya ilinde faaliyet gösteren Çini Gaz Şirketi’nin “Elektronik sayaçlarda TL düzeltmesi” adı altında vatandaşlara ek fatura göndermesini Meclis gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi veren Kabukcuoğlu, “Kütahya ilimizde vatandaşlar, önceden hazır kartlarına para yükleyerek ödemesini yaptıkları doğalgazı kullanmaktadır. Çini Gaz Şirketi, gaz fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı geçmişe dönük olarak aradaki farkı tahsil edebilme adına ek fatura gönderip vatandaşı kendisine borçlandırmaktadır.” dedi.

Kabukcuoğlu,vatandaşların yaşadıkları mağduriyetten dolayı Tüketici Sorunları Yardım Derneği’nin (TÜSOYAD) yürütücülüğünde imza kampanyası başlatıldığını, 2 günde 4000 imza toplandığını, ilgili yönetmeliğin ve ek fatura gönderilmesinin tekrar gözden geçirilmesini ve yönetmeliğin düzeltilmesinin talep edildiğinibelirtti.

Kabukcuoğlu’nunBakanı cevaplaması için sorduğu sorular ise şöyle: “1-) Önceden parası verilerek alınan bir ürünün daha sonra gelen zamdan dolayı arada fark oluştu denilip, bu farkın fatura edilerek istenmesinin tüketiciyi mağdur ettiğini düşünüyor musunuz? Bakanlığınız bu uygulamayı doğru bulmakta mıdır? 2-) Daha önce almış ve kullanmış oldukları doğalgaza zam gelmesiyle birlikte, gelen bu zammın faturasının geriye dönük olarak tüketiciye kesilmesinin yönetmelikle yasallaştırılmasının arkasındaki amaç nedir? 3-) Vatandaşlarımızı adı geçen firmaya haksız bir şekilde borçlandıran bu sistemin dayanağı yönetmeliği, kamu yararı amacıyla tekrar gözden geçirmeyi ve bu uygulamayı iptal etmeyi düşünüyor musunuz? Vatandaşlarımızın bugüne kadar ek fatura adı altında ödenmiş olduğu ücretleri geri iade etmeyi düşünüyor musunuz? 4-) Kütahya ilimizde olduğu gibi gaz şirketlerinin tüketicilere bu şekilde ek fatura gönderdiği başka iller de var mıdır? Bu firmalar, ek fatura kapsamı altında bugüne kadar ne kadar kazanç sağlamıştır?”

Editör: TE Bilişim