Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu 24 Haziran’da yapılacak erken genel ve Cumhurbaşkanı seçimlerine dikkat çekerek geleceğimize, sağlığımıza ve oyumuza sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

SES Eskişehir Şube yönetim kurulu adına açıklama yapan başkan Dr. Birtrük Özkavak, OHAL ve KHK’lerin varlığının toplumun sağlığını bozduğunu ve bu koşullarda seçim yapmanın da sağlıklı olmadığını söyledi.

Birtürk Özkavak SES  olarak seçilecek yöneticilerden taleplerini şöyle dile getirdi:

“Özgür, demokratik bir ortamda ve barış içinde yaşayan bir toplum için derhal OHAL kaldırılmalı, etkin ve adil soruşturma ile gerçek suçlular cezalandırılmalı ve KHK’lar ile haksız hukuksuz ihraç edilen ve açığa alınanlar işine dönmelidir.

Hastanelerde tüm sağlık ve sosyal hizmet birimlerinde partizanlığın kayırmacılığın baskının haksız atamaların sürgünlerin sendikamız üzerindeki baskıların derhal son bulmasını istiyoruz. Genel Sağlık Sigortası sistemi terkedilmelidir. Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastaneleri giderleri merkezi bütçesinden finanse edilmelidir. Sağlık alanında performans sistemi ve döner sermaye uygulamaları kaldırılmalıdır.

Güvenceli emekliliğe yansıyan ücret talep ediyoruz.

Torunlarımızı bile borç batağına sokan Şehir hastaneleri modelinden vazgeçilmelidir.

Sağlık çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirilen şiddet suçlarının etkili bir şekilde cezalandırılmasını, Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda uygulamaya soktuğu bilimselliği kanıtlanmamış bilinmeyen geleneksel, alternatif ve tamamlayıcı sağlık uygulamalarının desteklenmesine son verilmeli, bilim dışı sağlık uygulamaları denetim altına alınmalıdır.

Sağlık çalışanları ve halkımızdan siyasi partilerin bu konudaki vaatlerini dikkate alarak oy kullanmalarıdır. Çocuklarımıza bırakacağımız aydınlık ve özgür ve daha yaşanası bir Türkiye bizim elimizde. 24 Haziran ve 8 Temmuz’da sağlığımıza haklarımıza ve oyumuza sahip çıkalım.”

Editör: TE Bilişim