Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın seçim iletişim bürosu açılışında, CHP Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, İYİ Parti İl Başkanı Ramiz Tunca, belediye meclis üyeleri , partililer ve vatandaşlar katıldı.

Sandığa gidin oy kullanın

CHP İl Başkanı  Abdülkadir Adar yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Eskişehir’i olduğunu belirterek, Eskişehirlilerin bundan gurur duyduklarını söyledi. İktidarın ekonomik ve siyasal çalışmalarını eleştiren Adar, her oyun belediyeleri, CHP’yi güçlendireceğini vurguladı. “Huzur, güven ve başarı yönünden bir adım daha ileriye atacağım. Belediye başkanlarımız göreceksiniz bugün 5 olan sayımız 1 Nisan’dan itibaren 10 veya 12 olacaktır. Buradan gelecek meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükerşen’in eli daha da güçlenecek daha iyi hizmetler yapabilecektir.  Belediye başkanlarımız artık kendileri ile yarışıyorlar. Sizlerden aldığı güçlerle desteklerle hizmetin en yüksek  doruğuna yükselteceklerdir.  Sandığa gitmek istemeyi düşünen partili ve partisiz vatandaşların bunu aklının ucundan geçirmesin” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir’de sevgi olduğunu belirterek, “Sizlerin gözlerinizde başkanlara olan sevgileri görüyorum. Bu şehir yaşanabilir bir yerdir. Bu şehirde sokaklarda huzurlu, güvenle yürüyebiliyoruz. Dünyada şehircilik yarışmasında 5 ilden biridir. Bizler onlardan yokluk gördük.  Sizlerle birlikte bunu başardık. Başkanlarımız bu şehre büyük emek verdi, sizlerden destek ve umut verdiniz” dedi.

Ataç, fark yapacaktır

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramiz Tunca’da yaptığı konuşmada, ittifak ve güçbirliği yaptıklarını belirterek, başta Büyükşehir olmak üzere bir çok ilçelerini alacaklarını belirterek,  şunları söyledi:

“Şimdiden Alpu’nun, Seyitgazi’nin hayırlı olsun diyebilirim. Hocamın arkasında her zaman olacağız. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a her zaman ‘Ahmet abi’ derim. Kendisi ile beraber İYİ Parti örgütü onunla birlikte yürümeye başladılar.  İttifak adayları bizim adayımızdır, çalışacağız. Aynı desteği  vererek Mihallıççık, Sivrihisar’ı inşallah alacağız. Tepebaşı’nda Ahmet abinin çok farkla kazanacağına inanıyorum Sürpriz yerler var. Mihalgazi geliyor. Tolga Savaş inşallah Beylikova’yı getirecektir.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yaptıklarını, hizmetleri  herkesin gördüğünü belirterek, bazen görülmeyen yerler olduğunu vurgulayarak bunların çoğunluğun yer altı denilen alt yapı çalışmaları olduğunu söyledi.

Büyükşehir’in belediyesinin elektrik üretim şekli ile örnek olduğunu vurgulayan Büyükerşen, “Biz son dönemde büyük projeler yaptık. Seyitgazi bulunan meşhur çöplük var ya. O çöplükte çöpleri 70 milyonlar liralık büyük yatırımla elektrik üretim tesis haline getirdik. 90 bin hanenin elektrik hanenin ihtiyacını karşılıyoruz.  Çöpler büyük serada Eskişehir’de ihtiyacı olan çiçekleri sıcaklığı ile yetiştiriliyor” dedi

Eskişehir, Atatürk şehirdir

“Şehrinizden gurur duyun” diyen Büyükerşen konuşmasında şunları söyledi:

“ Beton tuğla çelik kiremit olsa da şehirler canlıdırlar. İnsanlarda artık huzur içinde yaşarlar.  Şehirlerde insanlar gibidir. Onların da ihtiyacı hasretleri vardır. Onlarında insanlar gibi acı çekerler.  Batçık şehirler var. Hani insanların karnını yararsanız ya öyle yolları yarayıp bir yerden kazıp öbür taraftan çıkarırlar. Sonra üstüne 40 basamaklı üst geçit yaptılar. O zaman uyarmıştım. O 40 basamağı yaşlılar, çocuklar, nasıl çıkacaklar. O dönemdi asansör yapın hiç olmazsa dedim. Dinlemediler, baktım şimdi yapmaya çalışıyorlar.

Eskişehir’e ihanet edenler, çevre yolu olup da şehrin ortasında kalan çevre yolu alan tek il Eskişehir’dir. Yakınızdaki illere bakın, Afyon’a bakın, Kütahya’ya bakın. Karayolları Eskişehir’e yapmadılar. Eskişehir’de yaptıklarını da görüyorsunuz. Eskişehir’de çağdaş bir şehrin nasıl olması gerektiğini gösterdi. Burada kimseye rantı yedirmeyeceğim. Rant gerekiyorsa bunu halk için yararına olacaktır.

Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi parlamenter aşığı insanların şehri olacaktır. Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk insanların karnını doyurması için tarıma büyük ehemmiyet vermişti. Öyle bir tarım politikası yaptılar ki Türkiye kendisini doyurduğu gibi iki ülkeyi doyuracak bir hale getirdiler. Şimdi ise tarım Türk halkını besleyecek durumda değil. Köylümüz üretim yapamıyor. Türkiye beslenebilmek için dışa bağımlı hale geldik. Ekonomimiz orta yerinde. Dışarıdan getirdiğimiz gıda maddeleri bakın.  Dışarıdan getirilen gıdaları neyle alıyoruz, dolarla. Bu dolarları nereden alıyoruz, borç borç. Borç dağları aştı. Osmanlı’da böyle batmıştır. Allah bizi bu konuma düşmekten korusun. Cumhuriyet’in kuruluşu sırasında Kurulmuş ne kadar fabrika varsa hepsini sattık.

31 Mart günü göğsünü gere gere oylarını kullanınız. Eskişehir’in oylarından nasıl bir seçim yapacağından eminim. Bu şehir Atatürk’ün şehri diye anılıyor. Atatürk’ün görmek istediği şehirdir. Atatürkçü şehir olarak kalacak. O’nun düşünceleri, dünyaya bakışı bir şehirdir.”

Geleceğimizi ve çocuklarımızı düşünerek oy verin

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye’nin nasıl yönetildiği Eskişehir’lilere anlatmaya gerek yok. Türkiye kötü yönetiliyor. Bu kötü yönetiminin tek sorumlusu 17 yıldır ezici çoğunlukta olan parti ve onun başındaki kişidir. Yanlış dış ve iç politika ile Türkiye’yi bu hale getirdi. Yanlış ekonomi politika ile insanları patates, soğan, domates kuyruğuna sokmasına neden oldu.

31 Mart’ta İstanbul’u Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Adana’yı yarısını kazandığımız zaman güzel günlerin bunun adılımı atılmış olacaktır. Sosyal belediyecilik, halkçılık belediyecilik, insanların yaşamlarını kolaylaştıracak belediye diyoruz. Eskişehir’de yaşamaktan mutlu iseniz bu belediyelerin mücadelesi sonucudur. İnsanların güvenli bir şekilde yaşıyorsa belediyelerin sonucudur.  Eskişehir’in Cumhuriyet kenti derken gerçekleri söylüyoruz. Eskişehir Cumhuriyet ilanında küçük bir kasaba ama şimdi Türkiye’nin ve dünyanın da gıpta ile baktığı büyük bir şehirdir. Bunun mimarı Büyükerşen’dir ama buna her zaman destek veren Eskişehirlilerdir. Eskişehir’de sokaklarda rahat rahat yürüyebiliyorsa, kadınlarımızın, annelerimiz yetiştirdiği çocuklarımıza borçluyuz. Bunlar Eskişehir’i daha da yukarıya çıkaracaklardır. Bizler de belediyeler olarak hizmet vermeye devam edeceğiz.

Sizlerden ricamız 40 gün kaldı. Usanmadan sıkılmadan her gün bir kişiyi ikna etmelisiniz. Geleceğimiz çocuklarımız için kaybedeceklerimiz değerleri düşünerek bizlere sahip çıkın. Eskişehirliler şimdiye kadar bize destek verdi bundan sonra da verecektir. Bu desteği büyüterek vermenizi istiyorum.”

Termik santrali yaptırmayacağız

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç , mevcut iktidarının mutlaka göndermelisi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

 “Belediyecilik bizim işimiz.Sayıştay’dan hesap sormaya görevliler gelir,işleri bittikten sonra bizlere teşekkür eder geri dönerler.Eskişehir havası temiz 6 kent arasında yer almaktadır.Biz bu şehrin havasının kirletilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz.Termik santrali de Eskişehir’e yaptırmayacağız.Yenilenebilir enerji üretiminde lider bir şehir konumundayız.Eskişehir’e para vermiyorlar ama biz kendi yağımızla kavruluyoruz.31 mart seçimleri öncesi çok iyi çalışıp bunlardan kurtulmamız gerekiyor. Akıllı kentler, Eskişehir’i tarif ediyor. Türkiye’nin yenilenebilir enerji konumunda lider bir kentiz. Eskişehir’in her tarafı kültür kokuyor, sanat kokuyor. Sanatı en iyi uygulayan kentlerden bir kent. Doğa kentidir. Mutlu ve gülümseyen bir kent. Bazı büyükelçiler geliyor, gezdiriyorum, büyükelçiler diyor ki ‘Bu kente ne var herkesin yüzü gülüyor’ diyorlar. Tepebaşı’nda Odunpazarı’nda gün batımı ile yeni bir hayat başlıyor. Kızlarımız, kadınlarımız her saatte rahatça gezebiliyorlar.”

Konuşmalarının ardından başkan ve aday Ahmet Ataç’ın seçim iletişim bürosu  açıldı.

Editör: TE Bilişim