MHP İl Başkanı Ayhan Sezer, düzenlediği basın toplantısı ile yeni müdür atama sistemini eleştirdi. 
Yeni Eğitim öğretim yılının 15 Eylül Pazartesi günü başlayacağını hatırlatan MHP İl Başkanı Ayhan Sezer, okul müdürlerinin mesleklerinde uzun yıllar başarıyla hizmet etmiş olmalarına karşın puanlama sistemi adı altında yapılan uygulamaya tabi tutuldukları için yöneticilik görevlerinden alınmalarının sıkıntılarının yaşandığını ifade etti. Uygulamanın teoride not sistemine dayandığından, yüksek not alanın daha başarılı olduğu varsayımı temeline göre kurulduğu varsayılsa da pratikte sistemin bu şekilde çalışmadığının ortaya çıktığını söyledi. 
Gelecek nesiller 
Milli eğitim kurumunun siyasetten en uzak tutulması gereken kurumlardan biri olması gerektiğini belirten Sezer, “Milli eğitim kurumları, kendileri ile aynı görüşte olanların yeterli olup olmadıklarına bakılmaksızın takdir edildiği, farklı görüşlerde olanların da ne kadar mükemmel olurlarsa olsunlar cezalandırıldıkları keyfi uygulamaların hüküm sürdüğü ortamlar haline gelmiştir” dedi. Sezer şöyle konuştu: “Bizi en çok endişelendiren kalifiye yöneticilerin yerini hükümet yanlısı yöneticilerin almasının yanı sıra gelecek nesillerimizin karanlık bir bilinmeze doğru sürükleniyor olmasıdır. Bazı sendikalar, başka sendika üyelerinin haklarının ihlal edilmesine aracılık ederek, bu günaha ortak olmaktadırlar."
TAKİPÇİSİ OLUNACAK
Milliyetçi Hareket Partisi olarak genel merkezin konuyu sıkça TBMM’ye ve ulusal kamuoyuna taşıdığını belirten Sezer, “Eskişehir teşkilatı olarak biz de bu haksız, yanlış ve keyfi uygulamanın peşini bırakmayacağımızı hatalar düzeltilinceye, mağduriyetler giderilene kadar bu konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı. 
İŞ KAZASINDA ÖLENLERİ UNUTMADI
Sezer Mecidiyeköy’de meydana gelen iş kazasında yaşamını yitiren 10 işçiye de Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dilediğini de sözlerine ekledi. 
 

Editör: TE Bilişim