CHP Eskişehir Örgütü,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunup saygı duruşunda  bulundu.

İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuma yapan CHP İl Başkanı Rabia Akman, 19 Mayıs’ın tarihi boyunca bağımsız yaşamış ola Türk Milleti’nin yine dünya üzerindeki varlığını hür, bağımsız olarak sürdüresi için verilen mücadelenin başladığı tarih olduğunu söyledi.

Türk gencinin, Milli Mücadele ruhunu ve Atatürk’ün yadigarı Cumhuriyet kazanımlarını iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Akman, “Geleceğin gençlerin elinde şekilleneceğine ve Tük Milleti’ni ileri götürecek olanın genç fikirler olduğuna inancı sebebi ile bu özel günü onlara armağan etmiştir. Bu onun gençlere duyduğu sevginin ve güvenin bir göstergesidir. Geleceğimizin güvencesi ve umudu olan gençlerin bugünkü durumuna baktığımızda kötü ekonomi, işsizlik, atama sorunu ve sınavlar içinde kaybolduklarını görüyoruz” dedi.

Gençlerin sorunlar içinde boğuşmaması gerektiğini ifade eden CHP İl Başkanı Rabia Akman, “Her türlü maddi manevi imkan içerisinde ülkelerine faydalı birer birey olarak kendilerini geliştirme imkanı bulmalı ve ülke yönetiminde söz sahibi olabilmelidirler. Biz inanıyoruz ki gençler, 19 Mayıs 1919 ruhunu yaşatmaya ve kendine pusula olarak görmeye devam edecektir” diye konuştu.

CHP İl Gençlik Kolları başkanı Berke Akyel’de yaptığı konuşmada, gençlerin anne ve babaların verdikleri parayla kıt kanat geçinerek okumaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Ancak artık, gençler sadece makarna yiyerek karınlarını doyurmaya çalışıyorlar, üniversiteye bitirse karşısında işsizlik var. Bu da yetmiyor gibi bu kez üniversitelerimizi bölüyorlar. Bu gençlik buna artık dur diyecek. Yapmak istediklerini yaptırmayacaklar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim