AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, kimliği belirsiz kişilerce darp edilen üniversite öğrencisi Ceren Ünver’i yalnız bırakmayacaklarını söyledi.
Gezi Parkı Olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın heykelini ziyaret edip karanfil bırakan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce darp edilen üniversite öğrencisi Ceren Ünver olayının bireysel bir olay olmadığını söyledi.
Ceren Ünver’in başına gelen olayın diğer illerde de yaşandığını dikkat çeken Yıldız, “Yeni çıkan güvenlik ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Yasası'yla birlikte Türkiye’nin aydınlık, ilericisi, demokrat gençlerin yaşadığı bölgelerde ve bu gençlerin eğitim gördüğü üniversite alanlarında ve çevresinde, 90'lı yıllarda hepimizin alışık olduğu ve siyasi tarihimizde kara leke gibi durduğu beyaz Torosların o gençlerin yanına yaklaşarak, onları faile meçhule karıştırdıkları dönemi hep birlikte yaşamıştık. Bu trajediler ve görüntüler de halen belliğimizdir. Ne yazık ki bugünkü kaygımız ve altını çizmek istediğimiz konu şudur; bir yıl önce yaşadığımız Gezi Olaylarında birçok arkadaşımızı kaybettik. Onlardan biri de Ali İsmail Korkmaz'dır. Ceren Ünver isimli arkadaş, Ali İsmail Korkmaz’ı anma programları bittikten sonra yanına yaklaşan bir aracın içine çekilerek ağır darp edilmiş, kendisine gözdağı verilmek istenmiştir. Ceren’in yaşadığı olay kamuoyunda ve basında geniş yer bulmuştur. Bize 1 aydır Okmeydanı çevresinde buna benzer şikayetler gelmektedir. Yeni çıkan MİT Yasası, çok rahat bir şekilde soruşturmaya gerek duymadan bir genci tehlikeli unsur görüldüğü takdirde onu araca bu şekilde bindirip darp ederek, ona kötü muamelede bulunarak ona gözdağı verme hakkını sağlamaktadır. Bizim kaygımız, 1 yıl içinde yaşanan genç ölümler yerini faili meçhullere bırakacak. Buna kamuoyunun, basının, vatandaşların ve aydınların dur demesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
"Ceren Ünver’in olayına kayıtsız değiliz, kaygısız değiliz" diyen Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Türkiye’de aydınlık mücadeleyi veren tüm gençlik örgütlerinde yaşanacak olan sorunların önünde CHP Gençlik Kolları göğsünü siper ede ede, sonumuz ölüm olsa da hazırdır. Ceren ve ailesinin yanındayız. Yeni MİT Yasası'yla birlikte sosyal demokrat, yurtsever gençlere uygulanacak baskıların nerede olursa olsun karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz. Arkadaşlarımız Ceren Ünver’in ailesi ile görüştü. Ailesi durumdan dolayı kaygılı. Ailenin kaldığı bir baskı da var. Gezi Parkı Olaylarında görmüş olduğumuz bir durum vardı. Anayasa'nın kendisine verdiği hakla sokağa çıkıp direniş gösteren gençlerin ailelerine emniyet tarafından baskı uygulanıyordu. Emniyet ilk etapta, 'Şikayet dilekçesini geri çekin' diyerek olayı tatlıya bağlamak isterken, ikincisinde, 'Şikayet dilekçesini geri çekin, aksi halde çocuğunuz ileride devlet kurumlarında zorlanır' diyerek baskı uyguladı. Biz CHP Gençlik Kolları olarak genç avukatlardan oluşan bir hukuk komisyonu kurduk. Bu baskıların olduğu yerlerde avukat arkadaşlarımız destek veriyor. Aldığım haberler doğrultusunda Ceren’in durumu iyi değil. Ceren’in yaşadığı olay bireysel bir olay değildir. Bize 1 aydır bu şekilde ihbarlar gelmektedir. Gençler 90 döneminde olduğu gibi arabalara bindirilip faili meçhule karıştırılmaktadır.”
Editör: TE Bilişim