CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları kongresinde konuşan CHP İl Başkanı Recep Taşel, gençlik kollarının 1951 yılı sonrasında halk evleri kapatıldıktan sonra ortaya çıkan süreç olduğunu vurguladı.

CHP gençlik kollarının çok güzel işlere imza attığını kaydeden Taşel, CHP’nin gençlerin özgür olmasını sorgulayan olmasını beklediğini söyledi.  Gençlerin sorunlarının çok fazla olduğunu belirten Taşel, “ Eğitimde fırsat eşitliği olmayan gençler var. Zaten sorgulayan bir eğitim sistemimiz yok. Dünyada 99’uncu sıradayız. Gençlerin barınma sorunu var. 21 bin umreden gelen hacı adayları var. Gecenin bir yarısı KYK yurtları boşaltıldı. Gençler apar topar sokağa atıldı. Gençlerin birçok sorunu var. Gençlerimizin bir kısmı tarikatların kucağında. Gençlerimiz okuyor, iyi bir eğitim aldığını düşünüyor. Daha sonra işsizlikle uğraşıyor, sosyal dışlanmış hissediyor.

Gençlere ihtiyacımız var

Gençler ne yaparsa yapsın başarılı olamaz ancak devlet politikasına alınması gerekiyor. Yeni yönetim anlayışıyla birlikte düşündüğümüz bazı şeyler var. Gençlerin bu dijital dünyada kuluçka merkezleri oluşturarak o dünyada yarattıkları dünyayla partimizi nasıl değiştiririz onu düşüneceğiz” dedi.

Gençleri doğru yönlendirip üretim yaparsak çalışma saatlerini azalacak nitelikli işler yapılacağını kaydeden Taşel,  “Gençlere bir tavsiyem aldığınız eğitim sonucu çok fazla ileri gitmeniz mümkün değil bu aldığınız eğitimi desteklemeniz gerekiyor. İktidar taşlarını dizerken hepinize tek tek ihtiyacımız var” diye konuştu.

Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olmalısın

Bu ayın sonunda gerçekleşecek kurultayın ertelenebileceğini belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  o da tamamlandıktan sonra CHP’nin kurumsal anlamda bütün organlarını kendi üyeleri tarafından seçerek bir aşamayı tamamlayacağını kaydetti.

Gençlik kollarının önemini inkâr etmenin mümkün olmadığını ifade eden Kurt, “Ama Türkiye’nin geldiği durumunu dikkate aldığımızda sanki gençler sanki siyasette yok, bunu aşmamız lazım. Sosyal demokrat partilerin görevi gençlerin hak ettiği alanı alıp Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olmasını sağlamalıdır. Şu anda partimizin yaş ortalaması 30 ve üstüdür. Ama seçmen yaş ortalamasına baktığımız zaman oldukça düşüktür. Özellikle 18-35 yaş arası seçmen sayısı neredeyse genel seçmen sayısının yarısıdır. Ama CHP’nin yönetim kademelerinde 18- 35 yaş arası yönetici neredeyse yok sayılacaktır. Bunu aşmamız lazım. Her türlü kompleksten aranmamız lazım” diye konuştu.

Gençler hakkını almalı

Kurultayda da bunu sağlayarak, aktif yönetici grubuna gençleri getirerek bunun sağlanabileceğini vurgulayan Kurt şunları söyledi:

“30 yaş Türkiye’de çok şeyin yapılabileceği bir yaştır.30 yaş pek çok ülke yönetiminde söz sahibi olunabilen bir yaş ama Türkiye’de de çok şeyin yapılacağı bir yaş. Bunu aşmamız lazım. CHP’nin geçmişte çok başarılı olduğu dönemlerde yöneticilerine baktığınız zaman hepsi genç. Yaşlılar sadece yol gösterici nitelikte ve gençlerle birlikte sadece zihni genç olanlar bu işin içerisinde olmuş. Dolayısıyla önümüzdeki süreci bu doğrultuda gençlerin doldurması gerekiyor. Gençler bazı şeyleri büyüklerin lütfu değil hak olarak kabul etmeli ve o hakkını almalı. Hak mücadelesi en önemli mücadeledir.”

Editör: TE Bilişim