Memleket Partisi İl Başkanı Ahmet Çetin gündemle ilgili şu açıklamayı yaptı: Ülkemiz ekonomisi dar boğaza girmiş durumdadır. Hal böyleyken, iktidar ve yandaşlarının lüks ve şatafatlı hayatı, birden çok yerden 3’er 5’er maaş alan bürokratlar ve birbiri ardına ortaya çıkan sansasyonel haberler silsilesi hepimizi hayrete düşürmektedir. Bunun yanı sıra halkından kopmuş bu gürühun ‘porsiyon küçültsünler’ şeklinde vermiş oldukları ifadeler ne ilk ne de son olacaktır. Ekonomik çöküntü sebebi ile halkımız porsiyon küçültmeyi geçmiş, akşamları pazarlardan yemek yapmak için çöpleri, çürük sebze ve meyveleri karıştırmaktadır. Halkından bu denli kopmuş bir iktidarın ülkeyi nerelere sürüklediği maalesef ortadadır. Ülke genelinde ekonomik buhran yaşanırken, esnafımız kepenk kapatırken, gençlerimizin hali de içler acısıdır. Yarınlarımızın garantisi gençlerimizin hayatlarını hayallerini gelecek kaygısı sarmış, umutsuzlukla var olma savaşı içerisine düşmüşlerdir.
 
Eskişehir ülke genelinde ‘öğrenci şehri’ olarak nam yapmıştır. Öğrenci şehri olan şehrimizde dahi üniversite öğrencilerimiz devletin verdiği KYK burs veya kredileri ile geçinememektedir. Bırakın sosyal aktiviteler gerçekleştirip kendi benliklerini geliştirmeyi ev kirası fatura ödemeleri derken elde avuçta mutfak masraflarını karşılayacakları bir miktar bile kalmamaktadır. Şehrimizde ev kiralarının yüksek olması yurtların yetersizliğini görmezden gelmemek gerekir bu konuda yerel yönetimler dahil bir çözüm arayışı içine girilmesini hemde hiç vakit kaybetmemeliyiz  uyarılmadık demeyin bu durumun hiç şakası ötelemesi yok.
 
Üzücü durum bununla da bitmemektedir. Kyk bursu alan öğrencilerimiz bir nebze şanslı iken, kredi almak zorunda kalan gençlerimiz mezun olduktan sonra bir de geri ödeme ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Türkiye’deki işsizlik oranları düşünüldüğünde, yeni mezun gençlerimizin iş bulma şansının ne kadar zor ve düşük olduğu da gözler önündedir. Kredi borcunu ödeyemeyen işsiz bu gençlerimiz bu sefer de Kyk kredi faizi ile daha fazla borçlandırılmakta hatta icralık olmaktadır. İşsiz ve icralık olan gençlerimizden kayıp bir gençlik ordusu oluşmaktadır. Ülkeyi yönetenlerin gençlerimize sahip çıkması ve bu işleyişe artık bir son vermesi gerekmektedir. Burs ücretlerinin arttırılması, geri ödeme sürelerinin düzenlenmesi hatta ve hatta ödemesiz burs imkânının tüm gençlerimize sağlanması gerekmektedir.
 
Türkiye’nin geleceği gençlerimizdir,  gençlerimizin önünü açmak ülkemiz için yapılabilecek en iyi yatırımdır. Aksi halde, yurtdışı hayalleri kuran, ülkesinden umudunu yitirmiş daha üniversiteden çıkar çıkmaz Kyk borcu ve icraları ile önü kesilmiş diplomalı ama icralık olmuş işsiz bir gençlik ortaya çıkacaktır. Gençlerimize sahip çıkmalı yollarına taş koymak yerine onlara güzel yollar, umutlu yarınlar ve seçenekler sunmalıyız. Gençlerimize yapılan bu yatırımlar çoğaldıkça görülecektir ki aşı bulan vatandaşımız örneğinde olduğu uzaktan seyretmeyiz. Bizim sahip çıkamadığımız gençlerimiz ülkeden bir bir kaçıyor bizim gençlerimiz bu ülkenin umudu yarının geleceğidir.

Editör: TE Bilişim