Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eğitim İş Eskişehir Şubesini ziyaret ederek tarihi 1 ay öne çekilen Yüksek Öğretim Sınavı ve Covid19 küresel salgının eğitim sisteminde yarattığı sorunları Şube Başkanı Hüseyin Yurtman ile değerlendirdi.

“Daha önce Temmuz sonunda yapılacağı söylenen YKS’nin, 27-28 Haziran tarihlerinde, yani beklenenden 1 ay önce yapılmasının yaratacağı sorunlar, 1,5 milyon öğrencimizi ve ailelerini etkilemektedir.” diyen Süllü, Yüksek Öğretim Sınavı tarihi ile ilgili açıklama yapılmadan bir gün önce sosyal medya üzerinden başlatılan ve büyük yankı uyandıran "YKS tarihime dokunma" seslenişine rağmen "iç turizmin tekrar canlanması" amacıyla tarihin değiştirildiğine dikkat çekti.

“Ben yaptım oldu anlayışı ile turizm rantını eğitimden ve gençlerin geleceğinden daha önemli sayan bu anlayış, asla, kabul edilemez.” diyen Dr. Jale Nur Süllü, sınav tarihini bir ay erkene çekmenin “Evde Kal” diyen Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle de çeliştiğini söyledi. Sınav ortamında virüsün bulaşmaması için alınacak önemlerin, çok önemli olduğunu ve 165 dakika boyunca sıcak havada öğrencilerin maske ile oturmasının sınava odaklanmayı etkileyeceğini belirten Süllü, “Maske takılmadığı takdirde oturma düzenin oluşturulması, okulların, sınav ortamının ve sınav evraklarının dezenfekte edilmesi, üzerinde dikkatle durulması gereken konulardır.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a milyonlarca genç ve aileleri adına çağrı yapan CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, “Bu kararınızdan geri dönün. Gençlerimizin geleceği ve yap boza çevirdiğiniz eğitim sistemimiz sizin rant hesaplarınızdan daha önemlidir.” dedi.

Süllü ve Yurtman, ayrıca, geçtiğimiz Mart ayında atamaları salgın bahanesi ile gerçekleşmeyen 20.000 öğretmen ve uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler ile uzaktan eğitimde yaşanan sorunlar üzerinde de görüş alışverişinde bulundu.

Editör: TE Bilişim