Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları üyeleri evlerinde hazırladıkları yemekleri Tepebaşı Gençlik Merkezi’nde öğrencilere ve gençlere ikram etmek için bir araya geldi.

 

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç yapılan ikram ile ilgili, “Bugün, annelerimizin, kadınlarımızın evlerinde sevgilerini katarak hazırladığı yemeklerini sizlere ikam etmek için bir araya geldik. Bu vesile ile kadınlarımızın ve gençlerimizin kaynaşmasını, fikir alışverişinde bulunmalarını ve ortak çalışmalar yapmalarının ilk adımını atmayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

 

Gençlerin özgür olabilmesinin üç önemli koşula bağlı olduğunu belirten Kılıç, “Günümüz olumsuz ekonomik koşulları gençler için bencilleşme, yalnızlaşma ve kimliksizleşme gibi tehlikeler doğurmaktadır. Bu nedenle CHP,  gençlerimizin önünü açacak toplumsal dayanışma ve güçlü sosyal devlet anlayışını savunur” ifadelerini kullandı.

 

600’dan fazla öğrencinin tutuklu olduğunu dile getiren Başkan Kılıç, “Öğrencilerin binlercesi okullardan uzaklaştırılmış durumda. Gençler otoriter devlet ve hoşgörüsüz çevre baskısından uzak yaşayabilmelidir. Gençler tüm karar alma süreçlerine katılabilmeliler. CHP’li anneler olarak gençlerimizin yanında olduğumuzu belirterek gençleri, birlikte özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesi vermeye çağırıyoruz” dedi.

 

CHP’li anneler Tepebaşı Gençlik Merkezi’nde genler için hazırladıkları yemek ikramlarını her ay yapmayı planladıklarını söyledi. Öğrenciler ikramlardan memnun olduklarını ve güzel bir proje olduğunu dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim