İYİ Parti Eskişehir İl örgütünün 'Aday Tanıtım Toplantısı' Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya, İyi Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl de katıldı.

İYİ Parti Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkan adayı Salih Karabacak, Mihalıççık Belediye Başkan adayı Serdar Uluçan ve Sivrihisar Belediye Başkan adayı Hüseyin Cantaş'ın tanıtıldığı aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca 31 Mart akşamında güç birliğinin meyvelerini vereceğini söyledi.

Mutabakat metninde güç birliği partileri olan CHP ve İYİ Parti’den aday olamayan aday adayları diğer partiden aday olamaz hükmü bulunduğunu hatırlatan Tunca, "Özellikle İYİ Parti ve CHP’den güç birliği kararı sonrasında beklentisi olan aday adaylarımıza ve hemşerilerimize bu hükmün altını çizerek hatırlatmakta yarar görüyorum.

Biz İYİ Parti olarak Odunpazarı’nı, güç birliği içinde olduğumuz Mihalıççık ve Sivrihisar’ı İYİ Belediye yapmaya yemin ettik" dedi.

Büyük Türk Milletinin makûs talihini tekrar yenmek için iktidara talip olduklarını ifade eden Tunca konuşmasında şunları söyledi:

"Yolsuzlukla, israfla mücadele etmek için iktidara gelip, yolsuzluğu ve israfı yol yapanlarla mücadele için iktidara talibiz. Gelecekten umudu kalmayan analar, babalar ve evlatlarımız için iktidara talibiz. Biz, üretmek için mücadele eden köylümüz, sanayicimiz için iktidara talibiz. Biz dünya standartlarının bile üzerinde eğitimi hak eden evlatlarımız için iktidara talibiz. Yaşanabilir kentler ve daha refah bir Türkiye için iktidara talibiz. Biz ülkemizi, güvenlik sorunu olmayan, can ve mal kaygısının yaşanmadığı adaletin tesis edildiği, laik demokratik bir ülke haline getirmek için iktidara talibiz. Biz Büyük Türk Milleti ile Bayram sofrasında buluşmak için iktidara talibiz. Aynı hedefe gidenler, gücünü birleştirmeli,  toplumsal çıkarları öncelemeli, kusur arayan değil kusur örten, onaran olmalıdır. Bu süreçte olmuş ya da olması muhtemel kırgınlıklar bir tarafa bırakılmalı ve demokratik, laik, hukuk devletine dönüş için yol alınmalıdır. 

Termik santral iptal edilmeden AKP adaylarına ehliyet vermeyin

Termik santral konusuna değinmeden geçemeyeceğim. Her hanenin yılda 20 Ton Kütahya kömürü yakması ile eşdeğer olan bu saçma sapan yatırım sonucunda havamız, toprağımız ve suyumuz kirlenecek tüm canlılarla beraber bizlerin de sağlığı bozulacaktır. Biz İYİ parti olarak açıkça ifade ediyoruz ki Kömürlü Termik Santral projesine karşıyız. Hukuk içerinde kalarak tüm paydaşlarla beraber direnmeye devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimize buradan sesleniyorum. Lütfen AKP adaylarına sorun ve açık net yanıt isteyin. Kömürlü Termik Santral konusunda ne yapacaklar. Ben AKP adaylarının yerinde olsam derhal hükümetle konuşup bu projenin iptalini isterim. Bu proje hatalı bir projedir ve alternatifleri mevcuttur. Sayın Cumhurbaşkanı bu projeyi iptal etmeden Eskişehirli hemşerilerimiz AKP adaylarına ehliyet vermeyi düşünmeyecektir.

İYİ Parti, 31 Mart seçimlerinden hem Eskişehir’de hem Türkiye’de güçlenerek çıkacak ve ilk genel seçimlerde iktidara yürüyecektir. Unutulmamalıdır ki yerel seçimler iktidarın habercisidir. Ve bu haberi almamıza sadece 43 gün kaldı."

Yetimin hakkını yedirmeyeceğiz

31 Mart Yerel seçimleri ile ilgili olarak sadece CHP ile asgari müştereklerde işbirliği yapıldığını ve takip edilecek yol haritasını da milletle paylaştıklarını hatırlatan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu, “Bunun dışında İYİ Parti’nin başka hiçbir parti ile ittifak veya işbirliği konusunda herhangi bir görüşmesi veya anlaşması olmamıştır. 17 yıllık iktidarı sonrası, artık hiçbir umut ve gelecek vaat etmeyen AK Parti 31 Mart yerel seçimlerini mecrasından özellikle çıkarıp, semboller ve kavramlar üzerinden milletimi kutuplaştırmaya çalışmaktadır” dedi.

1 Nisan’da Türkiye’de olduğu gibi Mihalıççık’ın, Sivrihisar’ın, Odunpazarı’nın bütün insanları kucaklayacaklarını ifade eden milletvekili Kabukçuoğlu şunları söyledi:

“Belediye başkanlarımız makam koltuklarında değil; milletimizin yanında, içinde, doğumunda, düğününde, ölümünde kısacası sosyal hayatın her evresinde, vatandaşlarımızın yanında olacaktır. Bizim derdimiz kendimizi, partililerimizi zengin etmek değildir. Bizim tüyü bitmemiş yetimin hakkında gözümüz yoktur. Bizim derdimiz, milletimiz için çalışmak, 17 yıldır kötü yönetilen ülkemizi ve insanlarımızı bu köyü yönetimden kurtarmaktır. Biz İYİ Parti olarak huzuru, refahı, adaleti ve mutluluğu vaat ediyoruz. Siyasette bunlar varsa, siyaset görevini yapıyor demektir. Bunlar yoksa; siyaset kurumunda sıkıntı var demektir.

Biz mazluma Yunus, zalime Yavuz olmaya devam edeceğiz.Vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin, yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Biz millet ittifakı ve güç birliği olarak, yoksulluğa, haksızlığa, adaletsizliğe ve talana karşı elif gibi dimdik duracağız.”

Herkesin umudu olacağız

İYİ Parti Sivrihisar Belediye Başkan adayı Hüseyin Cantaş, belediye başkanı olması halinde yapacağı projeleri anlattı. Cantaş, Sivrihisar’a en iyi şekilde hizmet edeceğini ve hemşerilerinin hizmetkarı olacağını söyledi.

Herkesin sesi olmak, umudu olmak için İYİ Parti ile yola çıktığını belirten Odunpazarı Belediye Başkan adayı  Salih Karabacak, kısa sürede mücadeleyi kazanacağını söyledi. Tarımla ile ilgili, sanayi ile ilgili, işsizlikle, sosyal belediyecilik ile ilgili projelerini anlatan İYİ Parti Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkan adayı Salih Karabacak, “50 yıl sonrasını planlayacağız. Günlük projeler yapmayacağız. Anlık projeler devlete millete ihanet etmiş olursunuz. 50 yıl sonrasının hayal edip ona göre projeler yapacağız. Vatandaşın parasını kendi paramızdan daha iyi kullanacağız. Çok hızlı karar alacağız, vatandaşa çile çektirmeyeceğiz” dedi.

Daha sonra belediye başkan adayları ve partililer anı fotoğrafı çektirdiler.

Editör: TE Bilişim