CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, 5 Aralık 1934’de yürürlüğe giren Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 80. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında 1926-1934 yılları arasında gerçekleştirilen Atatürk devrimlerinin bir kısmı kadınların sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, siyasette, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamın her alanında erkekle eşit haklara sahip olması hedeflendiğini söyledi.

Çağdaş, demokratik ve laik Türk toplumunu hedefleyen Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kadınların insan haklarından eşit olarak yararlanması için gerekli düzenlemeleri yaptığını,  yapılan yeniliklerin birçok Avrupa ülkelerinden önce gerçekleştirildiğini ifade eden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, “Bugünkü iktidar kadının kazandığı bu hakları geriye götürmektedir. Kadının gülmesi, giyinmesi, kaç çocuk doğuracağı, doğum şekli üzerinden siyaset yapmaktadır.

Kadın erkek eşitliğinin olmadığı söylenmektedir. Kadın erkek eşitliği fiziksel ve cinsel açıdan değil anayasal haklar açısından kültürel ve sosyo-ekonomik, sağlıkta, eğitimde yaşamın her alanındaki eşitlikten bahsedilmelidir. Kadın cinsel obje olarak değil düşünen üreten bireyler olarak tanımlanmalıdır” dedi.

Tüm kadınları, gençleri, ve insanları CHP’ye çağıran Kılıç, M. Kemal Atatürk’ün kadına tanıdığı haklara sahip çıkılarak; güçlü kadın güçlü örgüt düşüncesiyle bu haklara sahip çıktıklarını sözlerine ekledi. 

 

Editör: TE Bilişim