Saadet Partisi Eskişehir Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Ayşe Öner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün çözüm yollarının konuşulduğu gün olmaktan öteye geçmediğini belirterek, “Gün bitince, gündem değişiyor” dedi.

Kadına ait sorunların aslandı “insan”a ait sorunlar olduğunu ifade eden Öner, “Doğal olarak kadın erkek birlikte konunun muhataplığı söz konusudur. Toplumsal hayat kadın ve erkek ile biçimlenir. Her iki cins yaradışlarından gelen özelliklere uygun olarak toplumsal hayatta varlık gösterirler ve toplumun huzuruna katkı sağlarlar. Bu düzen güçlünün güçsüzü yok etmesini meşrulaştırdığı için tüm toplum için olduğu gibi kadın içinde pek çok zorluğu beraberinde getirmektedir” şeklinde konuştu.

Zorlukların başında kadını da çok boyutlu etkileyen geçim sıkıntısı gelmektedir diyen Saadet Partisi Eskişehir Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Ayşe Öner şunları söyledi:

“Özelde kadınların genelde ise tüm insanlığın en büyük sıkıntılarından biri de şiddettir. Kadına şiddeti hak sayanlar, töre cinayetleri, çocuk yaştaki gelinler, memleketimizin derin yaralarıdır. Ülkemizdeki eğitim seviyesi, yükselmemsine rağmen kadına uygulanan şidttin oransal büyümesi de bizi kaygılandırmaktadır. Anlaşılmıştır ki şiddete; sadece diploma ile çözüm bulmak yeterli değildir. Kadına uygulanan şiddetin başka bir boyutu daha var ki o da ‘savaş’ kadınlarının yaşadıklarıdır. Çünkü erkekler savaşta bir kere ölmektedir. Savaş kadınları ise uğradıkları zulüm ve işkencelerle her gün bin kere ölmektedir.

Saadet Partisi Kadın Kolları olarak diyoruz ki; kadın ve erkek ortaya çıkan sorunlarda da çözümlerde de birbirinden ayrı düşünülmemelidir. Yaşanan sorunlar tüm toplamın sorunları, çözümler de hep birlikte bulunacak çözümlerdir. Huzurlu bir toplum, katın ve erkeği birbirinden ayrıştırmadan, el ele vererek kurulacaktır.”

Editör: TE Bilişim