Eskişehir Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, AK Parti Ekonomi Danışma Kurulu’na seçildi. Ekonomi Danışma Kurulu’nun amacı ise Türkiye ve Dünya ekonomisindeki gelişmeleri ve bu gelişmeler doğrultusunda atılacak adımları istişare etmek ve buna yönelik politikalar belirlemek. Günay daha önce Başbakan Ekonomi Başdanışmanı olarak görev yapmıştı. Aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Divan Kurulu Üyeliği görevini yürüten Günay, başkanlığını AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin yaptığı Ekonomi Danışma Kurulu’nda görev alacak.
İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
AK Parti Ekonomi Danışma Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Şaban Dişli başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündem maddeleri, referandum kampanyasının ekonomik açıdan öncelikleri, anayasa değişikliğinin tüm maddelerinin ekonomik etkisi ve iktisadi faaliyetlerdeki beklentilerin pozitif olarak seyretmesi için yapılması gerekenlerdi.
HEM PARTİ İÇİNDE HEM HÜKÜMETTE ETKİLİ
Öte yandan Prof. Dr. Emine Nur Günay hem AK Parti içinde hem de TBMM’de aldığı görevlerle hükümet politikaları üstünde etkili bir isim. Günay, TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu katip üyeliği, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyeliği, 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu üyeliği görevlerini sürdürürken, aynı zamanda AK Parti MKYK üyeliği ve AK Parti Ekonomi Danışma Kurulu üyeliği görevlerini yürütüyor. Bunun yanında özellikle kadın istihdamı, kırsal kalkınma, tarımsal destekler, ar-ge ve inovasyon odaklı kalkınma konuları ile alakalı çalışmaları yakından takip edip, bu çalışmalara katkı sağlıyor.

 
Editör: TE Bilişim